ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ| Εντάχθηκε το έργο «Εργασίες συντήρησης και επισκευών Λόφου Στράνη Μπόχαλης – Φιο […]

  • «Η χρηματοδότηση του έργου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 429.999,00€, πρόκειται να καλύψει την αναβάθμιση ιστορικών μνημείων …»
  • «Οι προβλεπόμενες εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε μέρη όπου θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης 1821 – 2021, με σκοπό την ανάδειξη και τη σημειολογική ενοποίηση χώρων που συνδέονται με γεγονότα ή ιστορικές προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης»

Ακολουθεί στο σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ |
Η υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου εξασφαλίσθηκε για τη Ζάκυνθο. Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση του Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 κατά την οποία ο Βουλευτής έλαβε την σχετική δέσμευση, υπεγράφη την επομένη της συνάντησης αυτής η ένταξη του έργου «Εργασίες συντήρησης και επισκευών Λόφου Στράνη Μπόχαλης – Φιολιτίου για τις εκδηλώσεις του 1821- 2021» στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» Η χρηματοδότηση του έργου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 429.999,00€, πρόκειται να καλύψει την αναβάθμιση ιστορικών μνημείων, που χρήζουν άμεσα εργασιών συντήρησης καθώς και τη δημιουργία νέων που αναδεικνύουν ιστορικά γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στη Ζάκυνθο και τα οποία δεν έχουν τύχει της ανάλογης προβολής. Οι προβλεπόμενες εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε μέρη όπου θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης 1821 – 2021, με σκοπό την ανάδειξη και τη σημειολογική ενοποίηση χώρων που συνδέονται με γεγονότα ή ιστορικές προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί ένα από τα εξαιρετικά ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία τα οποία ήδη συμβάλλουν καθοριστικά στη σημαντική βελτίωση της εικόνας των τοπικών μας κοινωνιών. Ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά, «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά τόσο τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη όσο και τον Αν. Υπουργό κύριο Στέλιο Πέτσα για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Επιπροσθέτως, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το Δήμο Ζακύνθου που μερίμνησε και έκανε ορθές και στοχευμένες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη του έργου αυτού στο «Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tweet


Πηγή