ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ | ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝ […]

Ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης , με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο fb, ενημερώνει για την συνάντηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.) Αθ. Γιάνναρη, καθώς και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚτΥπ και στην οποία «έγινε εκτεταμένη συζήτηση για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα που σχετίζονται με την δρομολόγηση απαραίτητων υποδομών για τον τόπο μας»

Συγκεκριμένα,

Προχωράει ήδη με ενέργειες των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.) ο διαγωνισμός για τις δύο (2) αίθουσες τις οποίες είχα ζητήσει με αίτημά μου για την κάλυψη των αναγκών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ). Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι δύο (2) αίθουσες θα βρίσκονται στο νησί μας. Ταυτόχρονα έχει ήδη εξασφαλισθεί και η μεταφορά των δύο (2) αιθουσών στη Ζάκυνθο, ενώ το μόνο που απομένει είναι ο Δήμος Ζακύνθου να μεριμνήσει για την απαραίτητη κατασκευή των βάσεων επάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν.

  • Πιο συγκεκριμένα μετά από συνάντηση που είχα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.) κύριο Αθ. Γιάνναρη, καθώς και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚτΥπ έγινε εκτεταμένη συζήτηση για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα που σχετίζονται με την δρομολόγηση απαραίτητων υποδομών για τον τόπο μας.
  • Αρχικά, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το έργο «Επισκευές 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζακύνθου» και την κοινή προσπάθεια που γίνεται με στόχο την καλύτερη δυνατή αποπεράτωσή του. Σχετικά με το έργο αυτό τόνισα πως εκείνο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση είναι τα ζητήματα που σχετίζονται με την στατική επάρκεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζακύνθου. Άλλωστε, η ασφάλεια των παιδιών μας αποτελεί για μας ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας.
  • Επιπροσθέτως, κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των παρεμβάσεων τις οποίες έχει ανάγκη το Μουσικό σχολείο Ζακύνθου προκειμένου να επιδιορθωθούν οι σημαντικές φθορές που παρατηρούνται στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Ο κύριος Γιάνναρης ανταποκρινόμενος άμεσα και σε αυτό το αίτημά μου, με ενημέρωσε πως εντός του τρέχοντος μηνός πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος με στόχο να προχωρήσει άμεσα η κάλυψή τους.
  • Η συνάντηση την οποία είχα με τον κύριο Γιάνναρη καθώς και με τους υπολοίπους υπηρεσιακούς παράγοντες των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.) ήταν μια από τις πιο παραγωγικές συναντήσεις που είχα το τελευταίο διάστημα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κύριο Γιάνναρη για την αδιάλειπτη και ουσιαστική στήριξή του προς τον τόπο μας.
  • Σήμερα πετύχαμε πολλά και σημαντικά για όλους τους ζακυνθινούς. Εκείνο όμως στο οποίο θα ήθελα να σταθώ και το οποίο, επίσης, δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την καθοριστική συμβολή του κυρίου Γιάνναρη είναι η δρομολόγηση του έργου της ανέγερσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου στην περιοχή των νέων εργατικών κατοικιών.
  • Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε για χρόνια ανάγκη ο τόπος μας και το οποίο θα ξεκινήσει να υλοποιείται το συντομότερο δυνατό. Ήδη όπως με ενημέρωσε ο κύριος Γιάνναρης από το Σεπτέμβρη πρόκειται να ξεκινήσουν από τις Κτιριακές Υποδομές οι διαδικασίες της εκπόνησης των σχετικών μελετών.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, κ.Διονύσης Γεωργιανός, με ανάρτησή του στο fb, εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει τον Βουλευτή Ζακύνθου για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που αφορούν την στατική επάρκεια των κτιρίων και που η Ένωση Γονέων έχει δυναμικά διεκδικήσει .

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ: «Ένα μεγάλο Μπράβο και συγχαρητήρια στον βουλευτή μας πού βοήθησε και εξασφάλισε την χρηματοδότηση της αποκατάστασης του 1.ου σχολικού συγκροτήματος που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον μεγάλο σεισμό στις 26 Οκτωβρίου 2018,!!! Πάντα τέτοια κύριε Ακτύπη γιατί τα σχολεία μας είναι σε κακή κατάσταση. Συνεχίστε…..»


Tweet


Πηγή