Πάτρα: Μόνιμη η «κατάληψη» στο κτίριο του παλαιού λιμανιού, στον μώλο

Σε μόνιμη έχει εξελιχθεί η… κατάληψη του κτιρίου που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του μώλου της Αγίου Νικολάου (από την μεριά δηλαδή του κομματιού Γούναρη – Αγίου Νικολάου) από ρομά.

Σύμφωνα με Πατρινούς που περνούν από το σημείο αυτό της παραλιακής ζώνης οικογένειες ρομά και όχι μόνο έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου αυτούς τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες.

Ο δήμος και η αστυνομία είχαν κάνει μια προσπάθεια για να τους απομακρύνουν από τον χώρο, αλλά η προσπάθεια αυτή, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν είχε επιτυχία.

Οι ρομά έφυγαν όμως επέστρεψαν εκεί. Ο χώρος αυτός από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, ανήκει στην διαχείριση του δήμου.

Όπως λένε αρκετοί συμπολίτες οι «ένοικοι» του χώρου, έχουν βρει τον τρόπο να έχουν έως και ρεύμα. Τα παράπονα των συμπολιτών εντάσσονται στο πλαίσιο μιας γενικότερης αντίληψης για την κατάσταση που υπάρχει στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, κυρίως στον χώρο του πάρκου του Φάρου, αλλά και στον μώλο.

Ειδικότερα στον μώλο οι ρομά απλώνουν τις μπουγάδες τους, αφήνουν τα σκουπίδια τους και έχουν μετατρέψει ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της Πάτρας από το οποίο είναι σίγουρο ότι θα περάσουν όσοι τουρίστες επισκεφτούν την πόλη μας, σε διάσπαρτες εστίες μόλυνσης.

Την ίδια στιγμή σε διάφορες πλατείες της Πάτρας, από την Ομόνοια και την πλατεία Μαρούδα, έως και την Τριών Ναυάρχων ή την πλατεία Πίνδου, σκηνίτες και οικογένειες ρομά κοιμούνται στα παγκάκια και στους κοινόχρηστους χώρους. Αλήθεια οι δομές των υπηρεσιών του δήμου, δεν είναι για αυτούς τους ανθρώπους;

Πάτρα: Μόνιμη η «κατάληψη» στο κτίριο του παλαιού λιμανιού, στον μώλο


Πηγή