Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΡΓΑΖΙ | Εξήρε τον καθοριστικό ρόλο της Π.Υ και της Π.Π της ΠΙΝ – […]

  • «Καμία ανθρώπινη ζωή δεν κινδύνευσε ενώ δεν υπήρξαν φθορές και καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες πολιτώ»
  • «Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ από καρδίας αξίζει στους πυροσβέστες μας»

Συγκεκριμένα, οι επισημάνσεις του Βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη, σε ανάρτησή του, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Για μία ακόμη φορά η άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Π.Υ. Ζακύνθου και ο άριστος συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν. έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ταχύτατη οριοθέτηση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Αργάσι Ζακύνθου.

  • Είναι σημαντικό να τονισθεί πως παρότι η φωτιά εκδηλώθηκε εξαιρετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή καμία ανθρώπινη ζωή δεν κινδύνευσε ενώ δεν υπήρξαν φθορές και καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες πολιτών.
  • Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της χθεσινής πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο, επιχειρούσαν από τις πρώτες κιόλας στιγμές εκδήλωσής της συνολικά (7) επτά εναέρια – (2) δύο αεροσκάφη καναντέρ, (2) δύο αεροσκάφη πετζετέλ, (1) ένα ελικόπτερο έρικσον και (2) δύο τράκτορες –, καθώς και ισχυρές δυνάμεις τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, και της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, καθοριστική ήταν η συμβολή των εθελοντικών ομάδων.
  • Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ από καρδίας αξίζει στους πυροσβέστες μας που με θάρρος και δύναμη ψυχής ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες για να προστατεύσουν τις ζωές, τις ιδιοκτησίες μας, και βεβαίως το φυσικό μας περιβάλλον.

-Στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Αργασίου άμεση υπήρξε η επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας λειτούργησε συντονισμένα και αποτελεσματικά. -Συνεπώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύονται η ετοιμότητα και τα ισχυρά αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού χάρη στα οποία και η χθεσινή φωτιά τέθηκε γρήγορα υπο έλεγχο προτού προλάβει να επεκταθεί.
PHOTO| Facebook (Διονύσης Ακτύπης) Tweet


Πηγή