Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη στο ΠΓΝΠ για την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί την Δευτέρα η συντονιστική επιτροπή κατά του κορωνοϊού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Θέμα της έκτακτης αυτής σύσκεψης που συγκαλείται με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή και ο έγκαιρος προγραμματισμός για την επαναλειτουργία περισσότερων κλινών για τον κορωνοϊό.

Η αύξηση των κρουσμάτων από τις 10 Αυγούστου και μετά, με κορύφωση την περασμένη εβδομάδα όπου ο αριθμός των κρουσμάτων μέσα σε εφτά μέρες ξεπέρασε τις 900 μολύνσεις έχει φέρει την ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλειών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα επαναλειτούργησε η δεύτερη κλινική κορωνοϊού και μέσα στις επόμενες μέρες είναι αρκετά πιθανό να λειτουργήσει και τρίτη στο νοσηλευτικό ίδρυμα του ΠΓΝΠ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Μέχρι ώρας οι νοσηλείες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας έφτασαν τις 81, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να δέχεται την μεγαλύτερη πίεση.

Επίσης ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την δύσκολη θέση που έχει επέλθει η περιοχή μας υγειονομικά είναι ότι από πλευράς αριθμού κρουσμάτων την Κυριακή η Αχαΐα έφτανε να είναι τρίτη πανελλαδικά, ύστερα από την Αττική και την Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας το Ηράκλειο.


Πηγή