Ετοιμοπόλεμη και ενισχυμένη η Π.Υ. αυτό το καλοκαίρι

Ετοιμοπόλεμη, με περισσότερες και ποιοτικότερες δυνάμεις, είναι η πυροσβεστική υπηρεσία στην Αχαΐα, για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Τόσο οι επίγειες δυνάμεις, όσο και οι εναέριες, φέτος θα είναι ενισχυμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στην φαρέτρα των επικεφαλής, τίθεται φέτος και το ειδικό αερομεταφερόμενο τμήμα των δασοκομάντος που θα επιχειρεί στην καρδιά της πυρκαγιάς.

Πρόκειται για την 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. η οποία απαρτίζεται από 90 άτομα τα οποία ολοκληρώνουν αυτή την περίοδο την τελική τους εκπαίδευση και σε λίγες ημέρες, με την άφιξη και του ελικοπτέρου που θα χρησιμοποιούν, θα είναι έτοιμοι να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Οι υπόλοιπες επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 500 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα τα οποία θα έχουν στην διάθεσή τους 110 οχήματα, ενώ 60 είναι οι υδροφόρες που θα χρησιμοποιηθούν στη φετινή μάχη με τις φλόγες. Φυσικά οι αριθμοί θα είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι, αν υπολογίσει κανείς και τους εθελοντές που κάθε καλοκαίρι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο πλευρό της πυροσβεστικής.

Από αέρος, αυτη την χρόνια, Άνδραβιδα και Άραξος θα φιλοξενήσουν τα πυροσβεστικά μεσα. Στην Ανδραβίδα, έκτος από τα 2 καναντέρ και το ελικόπτερο τύπου Έρικσον, θα σταθμεύουν και 3 αεροπλάνα τύπου Air Tractor, τα οποία εκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στους ελληνικούς ουρανούς πέρυσι. Στον Άραξο θα σταθμεύουν δύο ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία όμως με την προσθήκη ειδικού κάδου, θα μπορούν να λειτουργήσουν και ως πυροσβεστικά.

Ετοιμοπόλεμη και ενισχυμένη η Π.Υ. αυτό το καλοκαίρι


Πηγή