Η Τελευταία σου Σχέση σε «Τσάκισε»; Ήρθε η Ώρα να Ορθοποδήσεις

Ένας χωρισμός σίγουρα δεν είναι εύκολος και όταν μάλιστα χωρίζεις από ένα πολύ αγαπημένο σου πρόσωπο ο πόνος είναι δυσβάσταχτος. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάς πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται και πως αν η σχέση με αυτόν τον άνθρωπο ήταν ιδανική για σένα και εκείνον δεν θα χωρίζατε. Μπορεί τώρα να μην το βλέπεις αλλά οι σχέσεις στις οποίες υπάρχει κατανόηση και απεριόριστη αγάπη χωρίς εγωισμούς δεν φτάνουν ποτέ στο χωρισμό. Αν υπήρχε θέληση και από τις δύο πλευρές θα βρίσκατε έναν τρόπο να λύσετε τις διαφορές και τα προβλήματα που είχαν προκύψει.

Αλλά αφού αυτό δεν έγινε ήρθε η ώρα να το πάρεις απόφαση και να ξεκινήσεις να βρίσκεις και πάλι τον εαυτό σου. Η περίοδος μετά τον χωρισμό είναι πάντα η τέλεια ευκαιρία για να αρχίσεις να προσέχεις πάλι τον εαυτό σου και να βάλεις όρια τα οποία δεν είχες πριν ώστε να μην κάνεις πάλι τα ίδια λάθη. Αν δεν ξέρεις πως μπορείς να ορθοποδήσεις ξανά και να αφήσεις πίσω σου τις κακές αναμνήσεις συνέχισε να διαβάζεις.

Ισορροπημένη Διατροφή

Μία σωστή ισορροπημένη διατροφή είναι η αρχή της βελτίωσης της αυτοεκτίμησης σου. Αν εσύ ο ίδιος δεν προσέχεις τον εαυτό σου και δεν τον αγαπάς πως περιμένεις κάποιος άλλος να το κάνει στο μέλλον. Επίσης η διατροφή επηρεάζει και την ψυχολογία μας και σε μία περίοδο όπου έχεις περάσει έναν χωρισμό δεν θα σε βοηθήσει να παραλείπεις γεύματα ή να τρως ότι βρεις μπροστά σου. Με το διαδίκτυο υπάρχουν πια πολλές πηγές πληροφοριών εκεί έξω που σου εμφανίζουν αμέτρητες συνταγές και διατροφολόγους που θα σε βάλουν στον σωστό δρόμο. Μπορείς να βρεις απολαυστικές διατροφικές συνταγές στο myflex.gr και να πάψεις να νομίζεις πως η διατροφή σημαίνει πως θα τρέφεσαι μόνο με σαλάτες.

Βρες ένα Χόμπι

Πολύ σημαντικό για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό είναι να είσαι δραστήριος και να μην ενδίδεις στην επιθυμία σου να μείνει μέσα και να μην κάνει τίποτα επειδή δεν έχεις όρεξη. Σκέψου τι είναι αυτό που σου αρέσει και σε κάνει να περνάς καλά και βάλτο στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Και σίγουρα μην παραμελείς το χόμπι σου παρά μόνο εάν σου τύχει κάτι σημαντικό. Αλλά όταν λέμε σημαντικό δεν εννοούμε μία βόλτα για καφέ. Το να μάθεις να βάζεις ως προτεραιότητα τις ασχολίες είναι και αυτό η αρχή για τον νέο σου εαυτό.

Αγάπα & Φρόντισε τον Εαυτό σου

Από την προσωπική σου υγιεινή, την εμφάνιση, την διατροφή μέχρι και την υγεία σου εξαρτάται η αγάπη σου για τον εαυτό σου. Δεν πρέπει να αμελείς να τρως φρούτα, να αθλείσαι και να παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να τρως αυτά που πρέπει μέσα στην ημέρα τουλάχιστον πρέπει να παίρνεις βιταμίνες και συμπληρώματα που θα τονώσουν. Μπορείς να βρεις μοναδικά συμπληρώματα πολυβιταμινών στο flexstores.gr που θα σου δώσουν τις βιταμίνες που χρειάζεσαι και θα σου δώσουν ενέργεια.

Κοινωνικοποιήσου

Η κοινωνικοποίηση είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογία σου. Δεν σου κάνει καλό να μένεις μέσα και να μην μοιράζεσαι τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου. Ακόμη και αν θέλεις να κλάψεις σε κάποιον γιατί σκέφτεσαι τον χωρισμό σου καλό θα ήταν να το κάνεις σε κάποιον κοντινό σου άνθρωπο που θα σε ακούσει και μπορεί να σε κάνει να δεις πιο καθαρά κάποια γεγονότα.

Μίλα σε Έναν Ψυχολόγο

Το να συμβουλευτείς κάποιον ψυχοθεραπευτή και να λάβεις κάποιες εξηγήσεις σχετικά με τον τρόπο που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι σε κάποιες καταστάσεις μόνο θετικά μπορεί να σε επηρεάσει. Ειδικά αν βλέπεις πως έχει περάσει καιρός από τότε που χώρισες και δεν έχεις καταφέρει μόνος σου να το ξεπεράσεις. Αν δεν θέλεις να πας σε κάποιο γραφείο ψυχολόγου μπορείς να βρεις κάποιον και να ζητήσεις ένα ραντεβού με βιντεοκλήση. Ένας ψυχολόγος online εκτός του ότι θα έχει τα ίδια οφέλη στην ψυχολογία σου, θα σου γλιτώσει και χρόνο από τις μετακινήσεις σου σε αυτόν.

The post Η Τελευταία σου Σχέση σε «Τσάκισε»; Ήρθε η Ώρα να Ορθοποδήσεις first appeared on Lefkas News.


Πηγή