Καλοκαίρι 2022 και η πιο «εμπορική» παραλία της Πάτρας είναι στο έλεος του Θεού

Καλοκαίρι 2022 και η πιο «εμπορική» παραλία της Πάτρας είναι στο έλεος του Θεού

Η καλοκαιρινή σεζόν φτάνει όμως τα προβλήματα για τα παραλιακά καταστήματα της Πάτρας δεν έχουν φύγει, αντίθετα παραμένουν εκεί, προβληματίζοντας τους επαγγελματίες που έχουν κάνει τις επενδύσεις τους, ελπίζοντας ότι θα έχουν ένα καλύτερο καλοκαίρι, μετά από έναν μαύρο χειμώνα, τουλάχιστον για τους περισσότερους.

Προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης του Ρίου όπου εκεί ξεκίνησαν τουλάχιστον κάποιες εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που έφερε η κακοκαιρία του περασμένου Νοεμβρίου.

Καθίζηση και μάλιστα σε αρκετά σημεία του έχει πάθει και ο παραλιακός δρόμος των Ροϊτίκων, Μονοδενδρίου και Βραχνεΐκων, χωρίς να έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα καμία παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή τον Θάνο Παπανικολόπουλο τα προβλήματα στον παραλιακό δρόμο στο σημείο που ξεκινάει το Μονοδένδρι είναι μεγάλα. «Εκεί ο δρόμος έχει ανοίξει εντελώς, είναι σχεδόν αδιάβατος και επικίνδυνος. Η ίδια κατάσταση και λίγο πιο πέρα πηγαίνοντας στο Μονοδένδρι».

Σκαμμένος ο δρόμος

Πέρα από όμως από τα προβλήματα που προκάλεσε στον παραλιακό δρόμο η κακοκαιρία υπάρχουν και αυτά που έφεραν οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο.

«Ο δρόμος έχει σκαφτεί από την πάνω και από την κάτω πλευρά του και έχει μείνει έτσι. Είναι σημαντικό πρόβλημα για μας που έχουμε μαγαζιά, καθώς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως θέλουμε».

Εκτός του δρόμου υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα για τα καταστήματα εστίασης των Βραχνεΐκων. «Ο δημοτικός φωτισμός δεν είναι επαρκής, το φως είναι ελάχιστο.

Τα συνεργεία φέτος δεν ήρθαν στην παραλία για να μαζέψουν τα φύκια, αναγκαστήκαμε και το κάναμε μόνοι μας, ενώ σοβαρό ζήτημα υπάρχει και με τα βυτία που δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις ανάγκες, ειδικότερα των καταστημάτων».

Οι κάδοι και τα σκουπίδια

Θέμα όμως υπάρχει και με τους κάδους και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Τα απορριμματοφόρα του Δήμου δεν έρχονται να μαζέψουν τα σκουπίδια τις Κυριακές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αντιαισθητική εικόνα στην περιοχή, μια μέρα αργίας που έχει και τον περισσότερο κόσμο.

Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι της καθαριότητας κάνουν φιλότιμες προσπάθειες και προσπαθούν, όμως το πρόβλημα παραμένει. Ειδικότερα στην περιοχή μας οι κάδοι επειδή δεν πλένονται συχνά μυρίζουν ψαρίλα, κάτι που προκαλεί μια έντονη δυσοσμία που δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Όλα αυτά τα προβλήματα προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε από μόνοι μας…».

Όλα αυτά σε μία περιοχή όπου τα τελευταία καλοκαίρια σφύζει από ζωή και αποτελεί την βασική επιλογή των Πατρινών για να μια εξόρμηση προς την παραλία.


Πηγή