Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά δεν αφήνει περιθώρια: η Μαλένα και η Ίριδα, τα δυο πρώτα παιδιά της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, δολοφονήθηκαν με βίαιο τρόπο. Αλλά η προφυλακισμένη μητέρα τους φαίνεται πως δεν δέχεται κάτι τέτοιο.

Καθώς σήμερα αναμένεται στη ΓΑΔΑ η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, για να καταθέσει κι εκείνη όπως κι άλλοι συγγενείς της προφυλακισμένης (για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας) μητέρας, η πλευρά της κατηγορούμενης αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα.

«Η εντολέας μου είναι σε απελπισία. Είναι πεπεισμένη πως ο θάνατος των παιδιών της οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Η ίδια αρνείται ότι θα μπορούσε να στραφεί εναντίον των ίδιων της των παιδιών. Αναμένονται οι κινήσεις που θα γίνουν από την εισαγγελία σε σχέση με τη διαδικασία», δήλωσε στο newsit.gr ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μαλένα και η Ίριδα είχαν ασφυκτικό θάνατο. Στο 3,5 ετών κοριτσάκι κάποιος έφραξε με το χέρι τη μύτη και το στόμα του και στο 6 μηνών βρέφος, όπου διαπιστώθηκαν κακώσεις στο στόμα ενώ ήταν ακόμη ζωντανή, με ένα πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του γεμάτο αίματα.

Από την πρώτη στιγμή, η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει δηλώσει ότι δεν αποδέχεται τα όσα αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ο Όθωνας Παπαδόπουλος έχει πει ήδη από χθες (20.06.2022), όταν είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τα όσα αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών, ότι αν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη (σ.σ. για τον θάνατο της Ίριδας) δεν θα είχε παραδώσει το ματωμένο πανάκι.

«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές», έχει δηλώσει.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ ο δικηγόρος, στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κ. Ζάρδας, είπε ότι το πόρισμα πρόκειται να αμφισβητηθεί, ενώ εκτίμησε ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει μάχη και μεταξύ των ιατρών και επιστημόνων.

Ο δικηγόρος έκανε λόγο για δύο αντιμαχόμενες πλευρές μεταξύ εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων. Είναι εκείνοι που υποστηρίζουν τον ασφυκτικό θάνατο και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε ασφυκτικός θάνατος.


Πηγή