Πρύτανης και Κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής χαιρετίζουν τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη του Πανεπιστημίου Πτρών

Με μηνύματά τους προς το εκπαιδευτικό-διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών, τόσο ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας, όσο και ο Κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής Γιώργος Σαλάχας, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την δημοσίευση του Π.Δ. που επικυρώνει ουσιαστικά τον νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη του Πανεπιστημίου που προβλέπει ίδρυση, κατάργηση, συγχώνευση, μετονομασία και μεταβολή έδρας Τμημάτων.

Ο Χάρτης αυτός επιφέρει καίριες αλλαγές στα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, όπως η μεταφορά του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο, στην Πάτρα και η ίδρυση Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας που εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο στο οποίο συγχωνεύεται το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Στο μήνυμα του ο πρύτανης, αναφερει:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνω ότι δημοσιεύτηκε χθες το Προεδρικό Διάταγμα για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών
Ίδρυση, Κατάργηση, Συγχώνευση, Μετονομασία και Μεταβολή έδρας Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 52, Αρ. Φύλλου 131, Τεύχος Πρώτο, 7 Ιουλίου 2022.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες(ους) οι οποίοι εργάσθηκαν για να φτάσουμε εδώ.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ την Επιτροπή για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών για την εισήγηση της και την Σύγκλητο, η οποία με ισχυρή πλειοψηφία την ενέκρινε.

Το δίδαγμα από αυτή τη προσπάθεια όλων μας είναι ότι Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Πατρών, όταν λειτουργούμε με συγκλίσεις, συναινέσεις και έντιμους συμβιβασμούς.
Ευχαριστώ.
Ο Πρύτανης
Χ. Ι. Μπούρας»

Ο Κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής Γιώργος Σαλάχας, στο μήνυμά του επισημαίνει:

«Με αφορμή την χθεσινή έκδοση του Προεδρικού διατάγματος που αφορά την αναδιάταξη του Ακαδημαϊκού Χάρτη
του Πανεπιστημίου Πατρών, η Κοσμητεία της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Πρυτανική Αρχή, την Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού και τη Σύγλητο του Πανεπιστημίου Πατρών, για την ουσιαστική τους συμβολή στην επιτυχή προσπάθεια για τη δημιουργία ισχυρών και Ακαδημαϊκά βιώσιμων Τμημάτων στη Σχολής Γεωπονικών
Επιστημών».