Ο Δήμος Ζακύνθου στην 86η ΔΕΘ – Νικήτας Σπίνος: “Ήταν ένα χρήσιμο , εποικοδομητικό διήμερο… […]

Η ΔΕΘ, συμπληρώνει φέτος 86 χρόνια λειτουργίας, και αποτελεί διαχρονικά , ένα από τα πιο σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα στην Ελλάδα , διατηρώντα;ς την διεθνή ακτινοβολία της, αφού θεωρείται από τις μία σπουδαιότερες εκθέσεις της Ευρώπης.

Οι επισκέπτες της κάθε χρόνο ξεπερνούν τις 200.000 και είναι εμπλουτισμένη με ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις , αναφορικά με την τεχνολογία,, την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και άλλες παράλληλες δράσεις .

Στη Θεσσαλονίκη , εκπροσωπώντας το Δήμο Ζακύνθου, μετέβη και ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ.Νικήτας Σπίνος, όπου στο πλαίσιο της επισκέψεως του στη ΔΕΘ, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την Ζάκυνθο προσελκύοντας το ενδιαφέρον τους , ώστε να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν.
Σε επικοινωνία που είχε η Zantepress24 με τον κ.Σπίνο, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εκπροσωπώντας το Δήμο Ζακύνθου κι αντικαθιστώντας το Δήμαρχο, πήγα στην έναρξη της 86ης ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα φέτος, είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», ένα πολύ σημαντικό κράτος για τη χώρα μας , που έχει και οικονομική και στρατιωτική συνεργασία.

Επικεφαλής ήταν ο υπουργός οικονομικών Abdulla bin Touq Al Mari, είχαν ένα πολύ μεγάλο χώρο (το περίπτερο 13)που ξεπερνούσε τα 4.000 τμ, όπου ενημέρωναν το κοινό για τη χώρα τους, την οικονομία τους και τον πολιτισμό τους.

Θα ήταν βεβαίως παράλειψη αν δεν αναφερθούμε και στα βασιλικά γεράκια , σύμβολα της χώρας, που αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Το κλίμα στην 86η ΔΕΘ ήταν εορταστικό, λόγω του ότι , μετά από 2 χρόνια απουσίας του κόσμου , λόγω της πανδημίας, υπήρχε φέτος η δυνατότητα να γίνονται συναντήσεις.

Στο περιθώριο της έκθεσης, μου δόθηκε η ευκαιρία και συναντήθηκα με σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες, όπου έκανα συζητήσεις για το νησί μας , για το οποίο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν και να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν.

Παρευρέθηκα επίσης στην ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου κατά γενική ομολογία, ήταν μια άρτια και ουσιαστική ομιλία, με απαντήσεις για όλα τα προβλήματα του τόπου μας, αλλά και για τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, ότι αφορά το μέλλον.

Πιστεύω ότι ήταν ένα χρήσιμο , εποικοδομητικό διήμερο προς όλους όσους παρευρέθησαν».

Tweet


Πηγή