Πάτρα: Η πλατεία που είναι σε καθεστώς υποβάθμισης εδώ και πάνω από μια δεκαετία

Δεν έχουν τέλος τα παράπονα των κατοίκων, των περίοικων και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Όλγας).

Η κατάσταση, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά τα πράγματα έχουν χειροτερέψει με την ανοχή των αρχών και της αστυνομίας. Το περιστατικό που σημειώθηκε τις προάλλες όταν τρία άτομα ξεκίνησαν να πλακώνονται στο ξύλο, είναι μόνο ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες τα deals και οι συναλλαγές που γίνονται σε δημόσια θέα, στην καρδιά της πλατείας πάνε και έρχονται, ενώ η παιδική χαρά είναι σε απόσταση αναπνοής από όλα όσα γίνονται.

Πέρα από το ότι η πλατεία παραμένει ένα στέκι για παράνομες συναλλαγές μεταξύ διακινητών και ναρκομανών, οι βανδαλισμοί και οι φθορές από άλλες ομάδες που συχνάζουν στην πλατεία τις βραδινές ώρες, συνεχίζονται.

Το συντριβάνι σε κακή κατάσταση χωρίς να λειτουργεί, τα παγκάκια σαράβαλα, οι λάμπες σπασμένες, πεταμένα από εδώ και από εκεί σκουπίδια και γενικότερα μια πλατεία στα μαύρα της τα χάλια.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής μιλούν πλέον για μια εσκεμμένη ανοχή από πλευράς αστυνομίας και εγκατάλειψης της από τον δήμο, βλέποντας ότι το όλο σκηνικό για την πλατεία δεν αλλάζει και παραμένει ίδιο εδώ και πάνω από μια δεκαετία πλέον.

Η υποβάθμιση της πλατείας, όπως λένε, πλέον έχει μετατραπεί σε καθεστώς.


Πηγή