Ανάδειξη και Προβολή της τοπικής γαστρονομίας σε 19 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την παράλληλη αξιοποίηση δύο σημαντικών και δυναμικών πόρων
της χώρας, του πολιτιστικού αποθέματος και της διατροφικής παράδοσης, το Υπουργείο Πολιτισμού
και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ)
αναπτύσσουν μια νέα εξωστρεφή δράση, η οποία φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει το νέο ρόλο των
φορέων στην κοινή προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
19 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και ιστορικοί τόποι επιλέχθηκαν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων ή
δράσεων που σχετίζονται με την προαγωγή και προώθηση των τοπικών γεύσεων.
Η Νικόπολη στην Ήπειρο, οι Δελφοί στη Στερεά Ελλάδα , το Μουσείο Αιγών, η Ρωμαϊκή Αγορά
Θεσσαλονίκης και το Επταπύργιο Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Μακεδονία, ο Μυστράς, η Πλατεία
Χρυσαφίτισσας της Μονεμβασιάς, η Νεμέα Κορινθίας, το Οχυρό συγκρότημα Τρουπάκηδων –
Μούρτζινων Καρδαμύλης, το Ανδρομονάστηρο Μεσσηνίας, το Νιόκαστρο Πύλου και το Φρούριο Ρίου
στην Πελοπόννησο, το Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο , η Αρχαία Ζώνη Έβρου και η Αμφίπολη
Σερρών στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, το Αρχοντικό Τσιατσιαπά Καστοριάς, καθώς και οι
Ενετικές Οχυρώσεις εντός της πόλης των Χανίων, το Φραγκοκάστελλο Σφακίων και το Ενετικό
Φρούριο Σητείας στην Κρήτη, είναι οι χώροι που έχουν επιλεγεί για παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων,
μωρωδικών και τοπικών κρασιών & ηδύποτων και γευστικές δοκιμές.
Μέσω της δράσης, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022, προσβλέπουμε σε μια δημιουργική
συνεργασία, η οποία θα αναδείξει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και θα τη συνδέσει με
σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.


Πηγή