Νέα σελίδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Υπογράφτηκε η σύμβαση εκσυγχρονισμού

Νέα σελίδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, καθώς στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον ανάδοχο του έργου, η σύμβαση «Προμήθεια εξοπλισμού για την Αναβάθμιση, βελτίωση και Εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων», με συνολικό προϋπολογισμό 22.630.000 ευρώ και προθεσμία υλοποίησης 24 μήνες.

Η σύμβαση υπογράφτηκε παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλου, του Γενικού Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου, Αλέξη Άγριου και τεχνικών συμβούλων.

Σε δήλωσή του,μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Φαρμάκης, σημείωσε: «Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης ανοίγει μία νέα σελίδα για έναν από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς πόλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μία σύμβαση, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη σε προϋπολογισμό σύμβαση για Χιονοδρομικό Κέντρο στην Ελλάδα, όπως επίσης και μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις που υπογράφεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσον αφορά σε έργα υποδομής. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι πλέον το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Είναι για εμάς μια πολύ χαρούμενη στιγμή και είμαστε εδώ όλοι μαζί προκειμένου να μπορέσουμε σύντομα να εγκαινιάσουμε την αλλαγή σελίδας για το χιονοδρομικό μας κέντρο. Είμαστε σίγουροι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι θα μπορούν να δουν μια τελείως διαφορετική εικόνα του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων και φυσικά όλοι μαζί να μπορούμε να χαρούμε τα αποτελέσματα από αυτή την αλλαγή σελίδας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος,τόνισε:«Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινά μία νέα ημέρα για τα Καλάβρυτα, με ένα υπερσύγχρονο έργο, πολύ καλά σχεδιασμένο από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας,που δίνει πλέον ζωή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων για τα επόμενα 40 χρόνια για όλη την Περιφέρεια, για όλη την περιοχή των Καλαβρύτων, για όλους τους επιχειρηματίες, για όλους τους δημότες, αλλά και όχι μόνο των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Αχαΐας. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα αναπτυξιακό, ένα έργο σύγχρονο, ένα έργο που θέλει η χώρα σήμερα να προβάλλει γιατί μιλάμε για την ανάπτυξη της χώρας»

Σημειώνεται ότι το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

Α) Βελτιώσεις Αναβατήρων

Α.1 Αντικατάσταση του αναβατήρα του Αχιλλέα με νέες υπερσύγχρονες 10θέσιες κλειστά καμπίνες με ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, αλλά και τη αναβαθμισμένα ποιοτικά μετάβαση των επισκεπτών.

Α.2 Αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας με νέα 6θέσια ανοιχτά φορεία- καρέκλες, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, επομένως και του χρόνου αναμονής και του χρόνου ανάβασης.

Α.3 Αποξήλωση υφιστάμενων παλαιών αναβατήρων

Β) Βοηθητικά Συστήματα- Συμπληρωματικές Παρεμβάσεις

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση για την αναβάθμιση των συστημάτων ισχύος των συστημάτων παροχής ισχύος του ΧΚΚ(Υ/Σ Βαθιάς Λάκας με κτήριο υποσταθμούπαραπλέυρως του κτηρίου Βαθειά Λάκκα, δίκτυα ηλεκτροδότησης, καλωδίωση προς όλες τις καταναλώσεις και Η/Ζ).

Γ) Σύστημα ηλεκτρονικής Έκδοσης Εισιτηρίων

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσηςεισιτηρίων και συστήματα ελέγχου αυτών/ Σύστημα ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΧΚΚ.

Δ) Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση/ εργασίες συντήρησης για την αναβάθμιση του πέτρινου κτηρίου στη Βαθειά Λάκκα

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση κουφωμάτων, συστημάτων θέρμανσηςκλιματισμού, ειδών υγιεινής, πλακιδίων και χρωματισμών, ώστε να είναι ξανά λειτουργικό και έτοιμο προς χρήση από τους επισκέπτες.

Ε) Συμπληρωματικές εργασίες ελαφράς διαμόρφωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών πιστών

Απαραίτητες εργασίες εκσκαφών που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ανωτέρω συστημάτων και τη διαμόρφωση των πιστών βάση των νέων αναβατήρων.



Πηγή