Δυνατά μηνύματα έστειλαν τα παιδιά και οι έφηβοι στην εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις & τ […]

Ηχηρά μηνύματα για τον κόσμο που ονειρεύονται και θέλουν να φτιάξουν έστειλαν τα παιδιά και οι έφηβοι στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις» και η εθελοντική ομάδα «Αναβαθμός», την Κυριακή 28 Μαΐου στην Πρώην Πατρινή Παιδική Εξοχή στα Ροΐτικα Πατρών.

Μέσα από μια σειρά δρώμενων, ενήλικες, παιδιά και έφηβοι είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν και να αλληλεπιδράσουν ανταλλάσσοντας συναισθήματα και σκέψεις για όλα όσα τους κάνουν να χαίρονται και να λυπούνται, μίλησαν για τον κόσμο που θέλουν να φτιάξουν, για τις προσωπικές και συλλογικές δυνάμεις τους, για τους ήρωες τους και για τις αξίες ζωής και ανέδειξαν τη δύναμη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας. Ακολούθησε στη συνέχεια το θεατρικό δρώμενο «Κίτρινο» που παρουσίασαν οι έφηβοι του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με την εμψύχωση της θεατρολόγου κ. Γιούλης Δούβου. Οι έφηβοι έστειλαν μηνύματα που ήταν πραγματικά γροθιά στο στομάχι και συγκίνησαν βαθιά τους συμμετέχοντες.

Συνθέτοντας τα μηνύματα όλων των ανθρώπων μέσα από αυτή τη δημιουργική συνάντηση και αλληλεπίδραση θα λέγαμε ότι παιδιά, έφηβοι και ενήλικες είπαν: «τα πράγματα μπορεί να είναι αλλιώς όταν οι άνθρωποι ονειρεύονται και προσπαθούν για το προσωπικό και συλλογικό καλό με πίστη, ελπίδα, ευθύνη, αγάπη για τον εαυτό τους και τους άλλους, με τιμιότητα, αξιοπρέπεια, αποδοχή της διαφορετικότητας και αλληλεγγύη. Το προσωπικό όνειρο δυναμώνει όταν γίνεται συλλογικό».
Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Επιστημονική Ομάδα και οι εθελοντές νιώθουν πραγματικά ευγνωμοσύνη και ιδιαίτερη χαρά που μία ακόμη σχολική χρονιά πλούσια σε απολογισμό δράσεων ποσοτικά και ποιοτικά ολοκληρώθηκε με μία συνάντηση γεμάτη συναισθήματα, όνειρα και δύναμη για το μέλλον. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων (Τμήμα ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΜΕΑ-θερινά ΚΔΑΠ) και της Δημοτικής Ενότητας Βραχναϊκων Παραλίας (Τοπική Ενότητα Ροϊτίκων).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα:
www.kpachaia.gr και το https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/

Δυνατά μηνύματα έστειλαν τα παιδιά και οι έφηβοι στην εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις & της ομάδα εθελοντών ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ Δυνατά μηνύματα έστειλαν τα παιδιά και οι έφηβοι στην εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις & της ομάδα εθελοντών ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ Δυνατά μηνύματα έστειλαν τα παιδιά και οι έφηβοι στην εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις & της ομάδα εθελοντών ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ Δυνατά μηνύματα έστειλαν τα παιδιά και οι έφηβοι στην εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις & της ομάδα εθελοντών ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ Δυνατά μηνύματα έστειλαν τα παιδιά και οι έφηβοι στην εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις & της ομάδα εθελοντών ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ


Πηγή