Πάτρα: Ένας τεράστιος όγκος κόσμου, συνωστισμένος στο κέντρο, για ένα τριήμερο!

Πάνω από 200.000 επισκέπτες αναμένονται το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Αυτές είναι οι πληροφορίες που καταφτάνουν στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. για τις μέρες της κορύφωσης αυτής της γιορτής όπου η Πάτρα αναμένεται να βουλιάξει από τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η επισκεψιμότητα στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού θα είναι ακόμα μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή της περσινής χρονιάς και το γεγονός αυτό σημαίνει συναγερμό τόσο στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. και στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτική Ελλάδας, όσο και στα υπόλοιπα ένστολα σώματα ασφαλείας που θα βρίσκονται και αυτά σε επιφυλακή.

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν διαδοχικές συσκέψεις στα γραφεία της Ερμού για το θέμα του τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού και θα τεθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και τον έλεγχο της παραβατικότητας.

Ως προς το πρώτο ζήτημα η μεγάλη ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλος αυτός ο όγκος των επισκεπτών, σε συνδυασμό με τους τουλάχιστον 100.000 καρναβαλιστές, αλλά και τους πατρινούς που θα κατέβουν για να δουν τα δρώμενα θα είναι συνωστισμένοι σε ένα κομμάτι του ιστορικού κέντρου.

Όπως γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο. Ένα κομμάτι που εμπειρικά ξεκινάει από το ύψος της Γούναρη και φτάνει κοντά στο ύψος της πλατείας Όλγας (Κολοκοτρώνη). Αυτό από μόνο του εγκυμονεί κινδύνους, άρα πρέπει να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.

Σε ότι έχει να κάνει με την παραβατικότητα η τοπική ΕΛ.ΑΣ. θα εστιάσει στο ζήτημα της χρήσης ουσιών, στο παραεμπόριο, στην αποφυγή επεισοδίων μεταξύ διαφόρων ομάδων και φυσικά στις μικροκλοπές που πάντα γίνονται όταν υπάρχει τέτοιος συνωστισμός.

Για αυτό και αναμένεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που θα γίνει αύξηση των περιπολιών, με ένστολους, αλλά και με αστυνομικούς με πολιτικά, σε διάφορα σημεία του κέντρου.


Πηγή