Τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού ξεπέρασαν ελλείψεις και ακρίβεια!

Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας των προετοιμασιών τους, τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού, ξεπέρασαν τα εμπόδια που υπήρχαν.

Όλα δείχνουν ότι εκτός από τη μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στις παρελάσεις, άρα την μεγαλύτερη παρέλαση που έχει γίνει ποτέ με 192 συνολικά πληρώματα, το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα δούμε και μια από τις εντυπωσιακότερες των τελευταίων ετών από πλευράς αμφιέσεων και ποιότητας στολών.

Οι επικεφαλής των πληρωμάτων κατάφεραν και ξεπέρασαν τα σημαντικά εμπόδια που παρουσιάστηκαν σε αυτό το τρίμηνο ή και παραπάνω των προετοιμασιών που έκαναν το τελικό δείγμα των στολών τους και φυσικά για την δημιουργία τους στις βιοτεχνίες.

Τα δύο βασικότερα από αυτά ήταν , πρώτον η έλλειψη υφάσματος – σχεδόν σε όλα τα είδη υφασμάτων – που χαρακτήρισε την αγορά. Ένα μεγάλο ποσοστό των προμηθευτών δεν είχε προχωρήσει σε παραγγελίες και είχε περιοριστεί στο stock της περασμένης χρονιάς το οποίο όμως με τη ζήτηση που υπήρχε ειδικότερα στο φετινό καρναβάλι δεν ήταν δυνατόν σε πολλές περιπτώσεις να εξυπηρετήσει τα πληρώματα.

Το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα ήταν οι ανατιμήσεις και οι αυξήσεις τόσο σε υφάσματα, όσο και γενικότερα σε πρώτες ύλες, κάτι που ανάγκασε πολλά από τα πληρώματα να αλλάξουν το αρχικό τους δείγμα, ώστε να χαμηλώσουν την τελική τιμή της κάθε στολής, κοιτάζοντας ταυτόχρονα να μην μειώσουν την ποιότητα της.

Ζήτηση και την τελευταία εβδομάδα

Τα προβλήματα αυτά ξεπεράστηκαν σε μεγάλο βαθμό και αυτό αναμένεται να φανεί στις μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. Θυμίζουμε ότι τα περισσότερα από τα πληρώματα έχουν ολοκληρώσει τις εγγραφές τους, υπάρχουν όμως και ορισμένα που συνεχίζουν αφού η ζήτηση ακόμα και την τελευταία εβδομάδα, παραμένει μεγάλη.

Ήδη από την Τετάρτη αρκετά πληρώματα έχουν ξεκινήσει να δίνουν στολές στα μέλη τους και αυτό θα κορυφωθεί το επόμενο διήμερο.


Πηγή