Πάτρα – καρναβάλι: Τι ζητούν στην εστίαση για τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο

Αναγκασμένα να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα τους από τους πεζόδρομους της Πάτρας είναι τα μαγαζιά εστίασης εν όψει του Πατρινού Καρναβαλιού, προκειμένου να μην γίνει το αδιαχώρητο και να υπάρξει συνωστισμός το τριήμερο που η πόλη θα βουλιάζει από τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος χωρίς να έχει πάρει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν σχεδιάζει να εφαρμόσει τα όσα είχαν γίνει και πέρυσι όταν οι πεζόδρομοι άδειασαν από καθίσματα και τραπέζια των γύρω μαγαζιών.

Οι επαγγελματίες, όπως έχουν πει αρκετές φορές μέσω του ΣΚΕΑΝΑ, θα τηρήσουν το σχέδιο των εκτάκτων μέτρων για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, γνωρίζοντας ότι θα χάσουν χρήματα από αυτή την κίνηση, βάζοντας όμως μπροστά το κοινό καλό, την ασφάλεια και φυσικά την διοργάνωση.

Αυτό όμως που έχουν ζητήσει από τον δήμο είναι να μην μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα από τους πεζόδρομους την Παρασκευή, μια ημέρα που η κίνηση είναι μεν μεγάλη, αλλά σίγουρα πιο περιορισμένη σε σύγκριση με αυτή του Σαββατοκύριακου.

Το αν θα τους κάνει το… χατίρι ο δήμος αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες όταν θα παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις για τα τραπεζοκαθίσματα εν όψει του τριημέρου. Σημειώνουμε ότι πέρυσι την θέση των τραπεζοκαθισμάτων είχαν πάρει πάγκοι πλανόδιων πωλητών γεγονός που είχε συζητηθεί στον απόηχο του καρναβαλιού.

Πάντως, ο ΣΚΕΑΝΑ από την πλευρά του, έχει ζητήσει από τους επαγγελματίες – συναδέλφους που έχουν καταστήματα σε πεζόδρομους και πλατείες να μην στηθούν φέτος σε εξωτερικούς χώρους ηχεία ή ακόμα κατασκευές που θα θυμίζουν μπαρ και γενικότερα να μην δημιουργηθούν συνθήκες για υπαίθρια πάρτι τα οποία ζημιώνουν την συστεγασμένη εστίαση και σε τελική ανάλυση την οικονομία της πόλης.


Πηγή