Αυγερινοπούλου: Ούτε μια μέρα κλειστό- Μόνιμο προσωπικό η λύση για το Μουσείο Πύργου

Την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου του Πύργου, που έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, επεσήμανε με χθεσινή δήλωσή της, η τ. βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

«Πληροφορήθηκα τις δυσάρεστες εξελίξεις και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο πολιτιστικό σημείο αναφοράς για την πόλη θα παραμείνει κλειστό και μάλιστα για άγνωστο χρονικό διάστημα. Είναι λυπηρό και παράλληλα, δείχνει την αδυναμία και ανικανότητα του Υπουργείου Πολιτισμού, να μπορέσει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, και πολύ περισσότερο να προβλέψει εγκαίρως, το τι θα μπορούσε να συμβεί» ανέφερε η κα Αυγερινοπούλου, η οποία πρόσθεσε τα εξής:

«Γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό ότι λήγουν οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού, την ίδια ώρα που είχαμε συνταξιοδοτήσεις και θα συρρίκνωναν περαιτέρω τους μόνιμους υπαλλήλους. Δημιουργείται έτσι αυτομάτως, έντονο πρόβλημα που ήταν δεδομένο ότι θα επηρέαζε την λειτουργία του Μουσείου στον Πύργο. Και τί έκαναν γι’ αυτό; Απλώς περίμεναν χωρίς επί της ουσίας να αντιδράσουν. Αυτό όμως τώρα έρχεται να το «πληρώσει» η πόλη αφού έχει στηρίξει πολλά για την αύξηση της επισκεψιμότητά της στον συγκεκριμένο χώρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία – τονίζει η κα Αυγερινοπούλου – ότι θα απαιτηθούν προσλήψεις μονίμου προσωπικού, για να λειτουργήσει σωστά το Μουσείο. Ήδη από ότι γνωρίζουμε, η Αρχαιολογική υπηρεσία έχει ζητήσει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, όμως με βάση την προκήρυξη για την πρόσληψη αρχαιοφυλάκων, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τις γιορτές, η αποστολή δύο και μόνο ημερήσιων φυλάκων δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αντιθέτως θα κάνει αμφίβολη την επαναλειτουργία και ίσως παρατείνει την αγωνία αλλά και τον κίνδυνο να μείνει το κτήριο της Δημ. Αγοράς κλειστό ακόμη και μέσα στις γιορτές.»

«Κατόπιν τούτου – σημειώνει η κα Αυγερινοπούλου – πρέπει να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση προς το Υπ. Πολιτισμού για την ευέλικτη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων σύμφωνα με τις ανάγκες και με σκοπό την ομαλή και διαρκή του λειτουργία, ώστε να είναι ανοικτό πάντα για τους επισκέπτες. Όσο παραμένει κλειστό και ανενεργό ζημιώνει την περιοχή, την πολιτιστική της κουλτούρα και ασφαλώς την τουριστική – οικονομική της τόνωση.» Και είναι κρίμα…


Πηγή