Ανησυχία και στον Πύργο λόγω Ριχάρδου

Αναστάτωση έχει προκληθεί και στον Πύργο μετά τη σύλληψη του γνωστού ιδιοκτήτη της ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρη-Ριχάρδου Μυλωνά, καθώς είχε και στον Πύργο υποκατάστημα, στο οποίο λόγω κρίσης είχαν καταφύγει αρκετοί συμπολίτες μας.

Όπως αναφέρει το iefimerida.g, o Ριχάρδος συνελήφθη μέσα στην πολυτελή βίλα του στη Σαρωνίδα, καθώς ενέχεται στη διακίνηση χρυσών αντικειμένων, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο. Ο Ριχάρδος έγινε γνωστός από τις διαφημίσεις των καταστημάτων του, στις οποίες εμφανίζεται ο ίδιος ως παρουσιαστής και υπόσχεται πως τα καταστήματά του αγοράζουν νόμιμα τα κοσμήματα σε τιμές χρυσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ριχάρδος εμπλέκεται με τις Αρχές, καθώς ο γνωστός ενεχυροδανειστής είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές. Στα βιβλία υπήρχαν εγγραφές κοσμημάτων αξίας 77.000 ευρώ, αλλά ο Ριχάρδος αρνήθηκε να υποδείξει στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους χώρους όπου φυλάσσονταν για να γίνει ο έλεγχος και έτσι κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών. Η δεύτερη εμπλοκή του με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν έναν χρόνο αργότερα, όταν δεν έκοψε αποδείξεις σε δύο πελάτες του, άνω των 500 ευρώ.


Πηγή