«Υπερήφανοι για τον Κερκυραίο Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια», γράφει ο Διονύσης Μάμαλος.

Κοινωνία «Υπερήφανοι για τον Κερκυραίο Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια», γράφει ο Διονύσης Μάμαλος.

Ανεξαρτήτου πολιτικής και κομματικής επιλογής και τοποθέτησης, είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία της Κερκυραϊκής κοινωνίας νιώθει μόνο υπερηφάνεια για τη διαδρομή του Κερκυραίου πολιτικού, σημερινού Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, που τον κατατάσσει στο πάνθεον των σύγχρονων Κερκυραίων πολιτικών.

Ξεκίνησε ως Βουλευτής Κερκύρας, έχει διατελέσει σε κορυφαία υπουργεία με μεγάλη επιτυχία, όπως στο Δικαιοσύνης, στο Ανάπτυξης, στο Προστασίας του Πολίτη και σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε μία εξόχως δύσκολη εποχή και περίοδο για τα εθνικά μας ζητήματα και τις γεωπολιτικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Πάνω απ’ όλα όμως το σημαντικότερο επίτευγμα για τον Κερκυραίο πολιτικό είναι ότι τυγχάνει της ευρύτερης διακομματικής αποδοχής και εκτίμησης και σε μια περίοδο πολιτικής πόλωσης που έζησε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι πρέπει να αξιολογηθεί ιδιαιτέρως.

Ο Νίκος Δένδιας αποδεικνύει ότι πορεύεται στο δρόμο που έχουν χαράξει άλλοι κορυφαίοι κερκυραίοι πολιτικοί όπως ο Γεώργιος Ράλλης για να θυμηθώ τους πιο σύγχρονους και τους πιο παλιούς Γεώργιος και Γιάννης Θεοτόκης, αλλά και Σπυρίδων Λάμπρος.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, τα ευαίσθητα και κρίσιμα εθνική θέματα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα εμπιστεύθηκε σε έναν πολιτικό ο οποίος διακρίνεται για την σύνεση, το μέτρο και τις γνώσεις του και οι Κερκυραίοι είμαστε, εκτός από υπερήφανοι και σίγουροι ότι ο Νίκος Δένδιας θα τα καταφέρει.


Πηγή