Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας – Πότε και από πού δέχεται τα περισσότερα παράπονα η Άμεση Δράση Πατρών

Σε ισχύ μπήκαν από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου οι χειμερινές ώρες κοινής ησυχίας, τόσο για τo μεσημερι όσο και για τη νύχτα. Για να αποφύγετε λοιπόν καβγάδες με τους γείτονες θα πρέπει να είστε ήσυχοι, το μεσημέρι, από τις 3.30 ως τις 5.30 το απόγευμα και από τις 10 το βράδυ ως τις 7.30 το πρωί.Η ισχύ τους θα διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου.

Το καλοκαίρι οι ώρες κοινής ησυχίας διαμορφώνονται ως εξής:

Από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5.30 το απόγευμα και από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί. Ισχύουν από την 1η Απριλίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι κλήσεις για διατάραξη είναι αρκετά συχνές και στο Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Πατρών και όπως πληροφορείται το thebest.gr τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται το καλοκαίρι.

Ζήτησε από το "100" να της βρει άνδρα! Τα περίεργα … – The Best News

Αφορούν συνήθως όχληση από μουσική, φωνές κλπ, ενώ κάποιες άλλες φορές υπάρχουν διαμαρτυρίες για εργασίες (οικοδομικές και άλλες) που εκτελούνται πέραν του επιτρεπτού ωραρίου.

Τα περισσότερα τηλέφωνα γίνονται στην αστυνομία από κατοίκους που ενοχλούνται από τη λειτουργία και τη μουσική καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τα οποία βεβαίως ισχύει διαφοροποιημένο ωράριο για τη μουσική.

100» εκεί; Πώς λειτουργεί το Περιφερειακό Κέντρο …

Στο πλαίσιο αυτό, το καλοκαίρι οι περισσότερες κλήσεις έρχονται από τις παραλιακές περιοχές της Πάτρας ενώ το χειμώνα η σκυτάλη περνά σε κατοίκους του κέντρου και σε εκείνους που διαμένουν σε πεζοδρόμους ή κοντά σε αυτούς.

Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών, ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    21 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία