ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: 900.000 ευρώ “πέφτουν” στους επαρχιακούς δρόμους – Σε εξέλιξη εργασίες σε Πάτρ […]

Σύμβαση ύψους 900.000 ευρώ για την υλοποίηση έργων συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Αχαΐας υπέγραψε σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Το έργο αφορά σε εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης των επαρχιακών οδών της Δυτικής Αχαΐας σε σημεία όπου παρουσιάζονται φθορές στο οδόστρωμα και απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης.

«Κεντρική μέριμνα της Περιφέρειας είναι η ασφάλεια στις μετακινήσεις των κατοίκων, η άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου και η βελτίωση της προσβασιμότητας σε κάθε σημείο των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων», τόνισε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «με τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει και τις εργασίες που ήδη υλοποιούνται ή ξεκινούν αντιμετωπίζονται ανάγκες με επείγοντα χαρακτήρα στα επαρχιακά οδικά δίκτυα».

Πέραν της σύμβασης που αφορά στη Δυτική Αχαΐα, ήδη βρίσκονται σ’ εξέλιξη αντίστοιχες εργολαβίες για τις περιοχές του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Καλαβρύτων ενώ εργασίες γίνονται ήδη και στα επαρχιακά δίκτυα των Δήμων Αιγιαλείας και Ερυμάνθου.

«Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και με βάση την καταγραφή των προβλημάτων που έχει προηγηθεί επεμβαίνουμε ώστε οι δρόμοι να παραμένουν σε καλή κατάσταση και με τον μέγιστο δυνατό βαθμό ασφάλειας για τους διερχόμενους», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Επιπλέον, πρόβλεψη υπάρχει και για εργασίες κοπής της βλάστησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθαρισμού των τάφρων και των πρανών.


Πηγή