ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: «Θλιβερή η εικόνα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάσπαση του Δήμου».

Δήμος Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: «Θλιβερή η εικόνα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάσπαση του Δήμου».

Δηκτικού περιεχομένου ανακοίνωση σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέδωσε η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας.

Αναλυτικά:«Η Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ ,κάτω από άλλες προϋποθέσεις, θα ένοιωθε περήφανη για την καθαρή, υπεύθυνη και απολύτως σοβαρή στάση της, στο θέμα διαίρεσης του Δήμου, όπως αυτή εκφράστηκε με την τελευταίο δελτίο τύπου. Δυστυχώς τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μας επιτρέπουν αυτή την ικανοποίηση. Οι σκηνές ντροπής που παρακολούθησε η κοινωνία μας, μόνο θλίψη, οργή και αγανάκτηση, μπορούν να προκαλέσουν. Η θλιβερή ανικανότητα των παρατάξεων, να αρθούν στο ύψος τέτοιων περιστάσεων και να οδηγηθούν σε μια στοιχειώδη συμφωνία, για ένα τόσο μεγάλο θέμα αλλά το κυριότερο, να ψηφίσουν με συνέπεια, αυτά που προφορικά οι ίδιοι δεσμεύτηκαν στις τοποθετήσεις τους μας προϊδεάζουν για φαινόμενα παρακμής, που πρέπει να προβληματίσουν όλους τους πολίτες αυτού του τόπου.

Λίγες διαπιστώσεις και ερωτήματα από μια συνεδρίαση, που ελπίζουμε όλοι να θέλουν να ξεχάσουν !!!

Η κατά αρχήν συμφωνία των επικεφαλής των παρατάξεων, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, πως είναι δυνατόν να καταλήξει σε σχετική πλειοψηφία (15-11) υπέρ της διάσπασης ;;;. Επί 49 εκλεγμένων δηλαδή, η απόφαση πήρε 15 θετικές ψήφους! Αν δεν παραποιείται έτσι η πραγματική βούληση του Δημοτικού Συμβούλιου, τότε πως παραποιείται.

Οι δυο παρατάξεις γιατί αποχώρησαν, για τέτοια ΜΙΚΡΗ ΑΙΤΙΑ, σε σχέση με το ΜΕΓΕΘΟΣ του προβλήματος ;;;. Μήπως δεν επιθυμούσαν να δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους, ψαρεύοντας στα θολά νερά ;;;.

Με ποιο κύρος παραμένει ο Δήμαρχος στην θέση του, όταν τον υπονομεύουν ευθέως, με την ψήφο τους, οι σύντροφοι και συνεργάτες του, με δεδομένη την πάγια θέση του, για μη διάσπαση του Δήμου ;;;.

Υπάρχει κάποιος να εξηγήσει εκείνο το ανατολίτικο παζάρι στην αίθουσα, με τις φωνές, τις περίεργες παρουσίες, τα πηγαδάκια διαπραγματεύσεων, τα χαρτιά που πήγαιναν και έρχονταν στους εκλεγμένους ;;;.

Γιατί δεν παρέστη ο εμπνευστής και καθοδηγητής αυτής της περιπέτειας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Παυλίδης ;;;. Μήπως του αρέσει να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο, με συμμάχους, όσους επιδιώκουν θεσούλες και μικρό έργα για τζίρο, με διακομματικό μάλιστα χαρακτήρα ;;;. Μήπως φοβήθηκε και τις αντιδράσεις του λαού που ήταν εκεί;;;.

Γιατί δεν παρέστη η βουλευτής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Βάκη , που είχε εκφραστεί υπέρ του ενός Δήμου, σε αντίθεση με τον κ. Παυλίδη;;;. Τι φοβήθηκε η κυρία βουλευτής και δεν παρέστη να στηρίξει ελεύθερα την άποψη της;;;. Τον λαό, που ήταν εκεί;;; Πιθανότατα.

Η Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ ,με όποιο πολιτικό κόστος, παραμένει στις καθαρές θέσεις της, όπως αυτές αναφέρθηκαν στο τελευταίο Δελτίο Τύπου. Δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι, στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους εκφραστές της στο νησί, που διέλυσαν τον τόπο, χωρίς έργα, χωρίς δράσεις, χωρίς καθαριότητα, χωρίς στοιχειώδεις υπηρεσίες, σε Δήμο και Περιφέρεια. Και φυσικά δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα που έχει στηθεί, ότι για όλα τα δεινά του νησιού, φταίει ο ένα Δήμος και όχι ο Σύριζα και οι καταστροφικές πολιτικές του.

Η ανακοίνωση του ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , μιλάει ξεκάθαρα για τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται με τους θεσμούς και την χώρα.

«Η δήλωση του Υπ. Εσωτερικών κ. Χαρίτση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει μετά τις εκλογές συζήτηση για ριζική αναδιάταξη των δήμων και των περιφερειών της χώρας, αν δεν οφείλεται σε παρορμητική συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για το θεσμό της Τ.Α. όσο και για τη χώρα.

Γιατί συδαυλίζοντας τη σπίθα του σωβινισμού, επιδιώκει την προσέλκυση εκλογικής πελατείας αναβιώνοντας τάσεις διαλυτικές στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Γιατί συνομολογεί και αποκαλύπτει την ένδεια της κυβέρνησης σε αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό στους θεσμούς αποκέντρωσης.

Γιατί στην απέλπιδα προσπάθεια διατήρησης των κυβερνητικών θέσεων, επαναφέρουν το φθαρμένο και αντιδημοκρατικό δόγμα «διαίρει και βασίλευε».

Όμως λογαριάζουν χωρίς το Λαό, που είναι βέβαιο ότι με την ψήφο του θα βάλει φρένο στο θεσμικό αυτό κατήφορο.»

Κλείνοντας το δελτίο τύπου γνωρίζουμε καλά, ότι στεναχωρούμε μέλη και φίλους του χώρου μας, που βιάστηκαν δυστυχώς να στοιχηθούν με την άλλη άποψη, χωρίς διάλογο, χωρίς επαφές με την βάση μας, χωρίς να αφουγκραστούν την κοινωνία και όχι όσους θα επωφεληθούν από την διάσπαση. Τους καλούμε να το πράξουν ΤΩΡΑ, να ανοίξουν τις πόρτες, στην διαβούλευση ,στη βάση μας, στο λαό. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτή η σύμπλευση, αυτή τη στιγμή, με όσους κατέστρεψαν το νησί, είναι ανεπίτρεπτη, αφού, εκτός των άλλων, σαφώς υπονομεύει την προσπάθεια της Πρόεδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ,για αυτόνομη πορεία».


Πηγή