Το Δήμαρχο Κέρκυρας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αυλώνα Αλβανίας.

Δήμος Κέρκυρας Το Δήμαρχο Κέρκυρας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αυλώνα Αλβανίας.

Το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκε το Σάββατο το απόγευμα, στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αυλώνα Αλβανίας, Dritan Leli.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα θέματα οικονομίας και τουρισμού. Καταρχήν, ο κ. Leli αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού στον Αυλώνα και στις σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει σε αυτόν τον τομέα. Στην τουριστική κίνηση αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Κέρκυρας που ενημέρωσε τον ομόλογό του για τον αριθμό – ρεκόρ τουριστών που υποδέχεται εφέτος η Κέρκυρα καθώς και τα προβλήματα στις υποδομές σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση της Τ.Α. που είναι αποτέλεσμα της περίπου δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ΟΧΕ και τις προοπτικές του προγράμματος για την πόλη της Κέρκυρας.

Οι δυο Δήμαρχοι τόνισαν ότι η Κέρκυρα και ο Αυλώνας, που ανήκουν στη μακροπεριφέρεια Αδριατικής Ιονίου, αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και προκλήσεις. «Η θάλασσα που μας χωρίζει μπορεί να γίνει γέφυρα μεταξύ μας συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Leli, τονίζοντας ότι ο Αυλώνας μπορεί να βοηθηθεί από τη μακρά εμπειρία της Κέρκυρας στο θέμα του τουρισμού.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε το Δήμαρχο Αυλώνα για το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό, που θα γίνει στην Κέρκυρα, στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου και τον προσκάλεσε σε αυτό.


Πηγή