Η κυκλοφοριακή συμφόρηση Ακρωτηρίου και Γλαύκου από τις νταλίκες του ΒΙΟ-ΠΑ

Μπορεί η πρόσφατη ολοκλήρωση των παραγλαύκειων οδών (ανόδου και καθόδου) να έλυσε κομβικά κυκλοφοριακά ζητήματα στις νότιες συνοικίες της Πάτρας και να ανακούφισε από μποτιλιάρισμα, όπως επίσης και να ένωσε το νέο λιμάνι με την μεγάλη Περιμετρική, όμως υπάρχει ακόμα ένα μικρό πρόβλημα.

Έχει να κάνει με τη διευκόλυνση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων (νταλίκες κλπ) που φεύγουν από το παρακείμενο Βιομηχανικό Πάρκο του Γλαύκου, με κατεύθυνση είτε την Αθήνα είτε την Βιομηχανική Περιοχή.

Το ΒΙΟΠΑ του Γλαύκου εκτείνεται σε τρία μέρη, με το πιο μεγάλο να είναι κοντά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, δηλαδή μεταξύ Ακρωτηρίου και Πατρών Κλάους, στην παραγλαύκεια κάθοδο.

Οι νταλίκες που βγαίνουν από το Πάρκο και θέλουν να πάνε στην Μεγάλη Περιμετρική υποχρεώνονται να πάνε μέσω της Παραγλαύκειας καθόδου στην Ακρωτηρίου και από κει να στρίψουν αριστερά πάνω στην παραγλαύκεια άνοδο.

Η συγκεκριμένη διασταύρωση, με σωρεία ατυχημάτων κατά το παρελθόν, παρά το ότι ελέγχεται με ηλεκτρικούς σηματοδότες είναι «κολασμένη».

Η μεν Ακρωτηρίου έχει τεράστιο φορτίο, οι δε παραγλαύκειες, λιγότερο μεν, αλλά με βαριά οχήματα λόγω και του λιμανιού.

Συν τοις άλλοις το συγκεκριμένο τμήμα της Ακρωτηρίου πάνω στο ποτάμι, είναι πολύ κοντό, μια νταλίκα, το πολύ δύο, προλαβαίνουν να περάσουν από το φανάρι και να στρίψουν προς την Περιμετρική.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν πως θα υπάρξει τεράστια ανακούφιση, αλλά και ελαχιστοποίηση των κινδύνων, εάν φτιαχτεί «γέφυρα» λίγο πιο πάνω ακριβώς στο ύψος του ΒΙΟΠΑ.

Μια γέφυρα που θα ενώνει την κάθοδο με την άνοδο και θα επιτρέπει στις νταλίκες να φεύγουν απευθείας από το ΒΙΟΠΑ χωρίς να υποχρεώνονται να κατεβαίνουν προς την Ακρωτηρίου και να προκαλούν επιπλέον ασφυξία σε μια διασταύρωση με τεράστιο φόρτο.

Νταλίκα ετοιμάζεται να μπει από την Ακρωτηρίου στην Παραγλαύκεια άνοδο. Εχει πιάσει όλο το μήκος της Ακρωτηρίου πάνω στο ποτάμι μεταξύ των δύο αρτηριών, αλλά και τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία