Η συνταγή της ημέρας από τον chef Τάσο Τόλη: Τάρτα με σοκολάτα και καραμέλα.

Κοινωνία Η συνταγή της ημέρας από τον chef Τάσο Τόλη: Τάρτα με σοκολάτα και καραμέλα.

Τάρτα με σοκολάτα και καραμέλα

Υλικά για 6-8 άτομα

Υλικά για την Ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 60 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 180 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  • 1 τεμ. κρόκος αυγού
  • Υλικά για την γέμιση
  • 1200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1600 γρ. μέλι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γρ. κουβερτούρα με 50% κακάο, τεμαχισμένη

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάλτε όλα τα υλικά για την ζύμη στον μίξερ και τα χτυπάτε έως ότου γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • Αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Ανοίξτε με πλάστη σε λεπτό φύλλο και το στρώστε το μέσα σε μια φόρμα τάρτας. Τρυπάτε την ζύμη με πιρούνι σε όλη την διάμετρο και κατόπιν ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-15 λεπτά, αφήστε να κρυώσει.
  • Ρίξτε σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα με το μέλι, βάλτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου το γάλα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα καραμέλας και αρχίζει να πήζει και αδειάστε το πάνω στην ψημένη τάρτα.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε την κρέμα γάλακτος, αφήστε να ζεσταθεί (όχι να βράσει) και προσθέστε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αφήστε λίγο να κρυώσει το μείγμα και να αρχίσει να δένει και το ρίχνετε στην τάρτα, πάνω από τη στρώση με το ζαχαρούχο.
  • Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες.

Καλή σας όρεξη!!!!!!

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος


Πηγή