Δράσεις του προγράμματος Start στην Δυτική Ελλάδα

Δράσεις του προγράμματος Start στην Δυτική Ελλάδα Δράσεις του προγράμματος Start στην Δυτική Ελλάδα

Κοινωνικοπολιτιστικές δράσεις υλοποιούν οι υπότροφοι του προγράμματος START – Create Cultural Change στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου 2018, έχει αρχίσει η υλοποίηση των πολιτιστικών πρωτοβουλιών των υποτρόφων με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Ναύπλιο, Λάρισα, Βόλο, Αθήνα, Ραφήνα, Κρήτη και νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η πλειοψηφία των φετινών υποτρόφων του προγράμματος δραστηριοποιείται στη Νότια Ελλάδα, ενώ έχει προγραμματιστεί μια τοπική συνάντηση στην Πάτρα από την Δευτέρα 28 έως την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης θα έχουν την ευκαιρία οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου να γγνωρίσουν τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει και υλοποιούν οι συμπολίτες τους στην περιοχή και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην συνάντηση θα ανακοινωθεί και το επόμενο Ανοιχτό Κάλεσμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα START που θα γίνει φέτος στις αρχές Μαρτίου 2019 και αφορά πολίτες της περιοχής, όπως και πολίτες από την υπόλοιπη Ελλάδα με βιογραφικό σπουδών ή ενασχόλησης στον πολιτιστικό τομέα.

Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.


Πηγή