
Κοινωνία Η συνταγή της ημέρας από τον chef Τάσο Τόλη: Κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά.
Κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά
Υλικά για 4 άτομα
- 4 φιλέτα κοτόπουλου,
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γρμ αρακάς
- 200 γρμ. φασολάκια
- 4 μέτριες πατάτες σε κύβους
- 3 καρότα μέτρια κομμένα στα δυο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 2 ποτήρια λευκό κρασί
- 500 ml ζεστό νερό
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Χαράζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου διαγώνια με ένα μαχαιράκι, σε 2-3 σημεία και τα αλατοπιπερώνετε βάλτε και το δενδρολίβανο.
- Ρίξτε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί και προσθέτετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε.
- Τοποθετείστε από πάνω τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα ραντίζετε και αυτά με ελαιόλαδο. Ραντίστε με το κρασί και προσθέστε και το ζεστό νερό.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το φαγητό για 35-40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Ραντίζετε με την σάλτσα τους πριν το σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος