Ηλεία: Νέο «χαράτσι» από την ΤΕΟ Α.Ε

Αναβρασμό έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες επαγγελματίες της Ηλείας που τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις τους είναι κατά μήκος των Εθνικών Οδών Πάτρας – Πύργου και Πύργου – Κυπαρισσίας η αποστολή ειδοποιητηρίων από την Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ ΑΕ) με τα οποία καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά.

Η συγκεκριμένη εταιρεία που βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης ζητά την αποπληρωμή των ποσών που επιβαρύνονται από μεγάλα πρόστιμα προηγούμενων χρόνων έως τις 31-12-2019, διαφορετικά απειλεί ότι θα συντάξει χρηματικούς καταλόγους και θα τους αποστείλει στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ για να εισπραχθούν με αναγκαστικά μέτρα οι οφειλές.

Με τα ειδοποιητήρια που έχει αποστείλει η ΤΕΟ Α.Ε ισχυρίζεται ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες χρησιμοποιούν απαλλοτριωμένες εκτάσεις του Δημοσίου για τη σύνδεση της επιχείρησης τους με την Εθνικό Οδό!

Όπως είναι ευνόητο η αποστολή των ειδοποιητηρίων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των επαγγελματιών οι οποίοι μιλούν για ένα νέο «χαράτσι» που ήρθε να προστεθεί στην υπέρογκη φορολογία που τους έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση στην εφ. «Πατρίς» του μέλους του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Κώστα Διαμαντόπουλου, που διατηρεί κατάστημα στην Εθνική Οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Τρίπολης: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με την αποστολή των ειδοποιητηρίων. Μας ζητούν να πληρώσουμε τι; Για την άθλια κατάσταση των δρόμων μας, για την παντελή έλλειψη φωτισμού, για την ακαταλληλότητα του οδοστρώματος, για τα εκατοντάδες εικονοστάσια που υποδηλώνουν πόσες ζωές έχουν χαθεί σ’ αυτούς τους απαράδεκτους δρόμους, τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος και καταλήγει: «Καλώ όλους τους αρμόδιους του νομού, Περιφέρεια, Βουλευτές, Δήμους, Επιμελητήριο να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα. Ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο ένα χαράτσι στην πλάτη του».

Το σχετικό ειδοποιητήριο


Πηγή