Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου δρόμου Πετράλωνα – Κράνα από το Ταμείο Μολυβιάτη

Ολοκληρώθηκαν εδώ και αρκετές μέρες οι εργασίες κατασκευής του νέου δρόμου που θα οδηγεί από τα Πετράλωνα Δ.Ε Φιγαλείας στην Κράνα Δ.Ε Αλιφείρας, έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη και υλοποιήθηκε στο σύνολό του από το Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας.

Ο νέος δρόμος κατασκευάστηκε βάση σύχρονων προδιαγραφών με επίστρωση υλικού οδοστρωσίας 3Α, αφού πρώτα τα μηχανήματα έργων έδωσαν την κατάλληλη κλήση στο δρόμο όπως και την κατάλληλη διάνοιξη. Μετά την επίστρωση με 3Α ακολούθησε η επίστρωση με ασφαλτοτάπητα, ενώ στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθεί και η σήμανση. Ο νέος δρόμος θα φτάνει ως τα όρια της Δ.Ε Φιγαλείας ενώ για το υπόλοιπο τμήμα του ως την Κράνα υπεύθυνος είναι ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

»Έργο πνοής», για την ορεινή Δ.Ε Φιγαλείας αναφέρει στο #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 ο πρόεδρος της ΤΚ Πετραλώνων Χαράλαμπος Αποστολόπουλος και δηλώνει:

» Ο νέος δρόμος θα ενώσει 2 δήμους και πιο συγκεκριμένα 2 περιοχές με πολλά κοινά, την Φιγαλεία και την Αλιφείρα. Έγινε πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά από τον αρμόδιο εργολάβο και περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο απομένουν άλλα 2 περίπου χιλιόμετρα εντός ορίων Δ.Ε Αλιφείρας που χρειάζονται βελτίωση και πρέπει και ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων να συνδράμει στη κατασκευή του δρόμου και στην ολοκλήρωσή του. Η περιοχή μας θα αναβαθμιστεί αφού αν ο δρόμος ολοκληρωθεί στο σύνολό του θα βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά σε πολλά γειτονικά χωριά όπως η Κράνα, οι Αμυγδαλιές αλλά και η Καλλιθέα και η Ανδρίτσαινα ενώ θα βοηθήσει πολύ τους πολίτες κατά την επίσκεψή τους στη Μονή Σεπετού».

Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24


Πηγή