Πάτρα: Η ΔΕΗ το… βιολί της – Έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια ανέργων εν αναμονή γιορτών

Έξαλλοι είναι με την ΔΕΗ οι κάτοικοι της οδού Αυστραλίας, στην Πάτρα.

Συνεργείο της ΔΕΗ πήγε και έκοψε το ρεύμα σε μία οικογένεια που προσπαθεί να τα βγάλει εις πέρας, την στιγμή που οι δύο γονείς είναι άνεργοι και τα τρία τους παιδιά δεν έχουν δουλειά. Τα δύο από τα τρία παιδιά είναι φοιτητές και το τρίτο φοιτά ακόμα στο Λύκειο.

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι δύο γονείς είναι δύσκολο έως απίθανο να καταφέρουν να ανταποκριθούν στα έξοδα που υπάρχουν. Η οικογένεια ζει ουσιαστικά από την σύνταξη της γιαγιάς που μένει μαζί τους, αφού με τα χρήματα αυτά καταφέρνει να επιβιώνει.

Η ΔΕΗ, όμως, παρόλο που αποτελεί μία δημόσια επιχείρηση, έχει σταματήσει, προφανώς, να έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες. Πήγε, λοιπόν, και έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οφειλών σε αυτή την οικογένεια, αδιαφορώντας φυσικά αν πλησιάζουν οι ημέρες των γιορτών και έρχονται Χριστούγεννα.

Η είδηση μαθεύτηκε γρήγορα στην γειτονιά που γνωρίζει καλά την οικογένεια και θύμωσε αρκετούς από τους κατοίκους της περιοχής. Ήδη φίλοι και γνωστοί της οικογένειας προσπαθούν να συγκεντρώσουν ένα ποσό ώστε να το καταθέσουν στην ΔΕΗ και να επαναφέρει το ρεύμα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ σκοπεύει να συνεχίσει αυτή την τακτική της τις επόμενες ημέρες και σε άλλες οικογένειες που χρωστούν, θεωρώντας ότι οι ημέρες Χριστουγέννων που έρχονται είναι μία καλή αιτία για να αναγκάσει τους οφειλέτες να προχωρήσουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Ή πληρώνουν ή κάνουν γιορτές στο σκοτάδι. Λες και οι οφειλέτες έχουν τα χρήματα και δεν τα δίνουν. Έτσι, είναι αρκετά επίφοβο, πολλά νοικοκυριά να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο σκοτάδι, εφόσον η ΔΕΗ αποφασίσει να ενεργοποιήσει την λίστα με τις 10.000 οικογένειες που βρίσκονται στην λίστα των ειδοποιητηρίων για την διακοπή ρεύματος.


Πηγή