Αλεξανδρουπόλεως Άνιθμος: Ελάτε αύριο εκκλησία και κερνάω καφέ!

Σε μία έξυπνη πρωτοβουλία προέβη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ο οποίος όπως είδαμε, για 2η χρονιά απευθύνθηκε διαδικτυακά στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της περιοχής, καλώντας τους την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 που είναι η εορτή των Τριών Ιεραρχών και είναι σχολική αργία, στην εορταστική Θεία Λειτουργία το πρωί.

Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος για να παρακινήσει τα παιδιά να έρθουν στον εκκλησιασμό τους πρότεινε να τους δώσει μαζί με το αντίδωρο κι ένα κουπόνι για δωρεάν καφέ σε όποια επιχείρηση καφέ επιλέξουν τα παιδιά!

«Ελάτε αύριο το πρωί στις εκκλησίες. Ελάτε μόνοι σας και ελεύθερα. Και μετά την εκκλησία οι ιερείς ξέρουν. Όσοι είστε μέσα θα σας δώσουν από μια ειδική κάρτα δική μου, να πάτε με αυτή σε όποια καφετέρια της πόλεως θέλετε και να πιείτε τον καφέ σας δωρεάν χωρίς να πληρώσετε», ήταν η πρόταση του Μητροπολίτη, δίνοντας παράλληλα την εξήγηση ότι οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής θα φέρουν στη συνέχεια τις κάρτες/κουπόνια που θ’ αφήσουν οι μαθητές, στη Μητρόπολη και θα τους ξεπληρώσει ο ίδιος.

«Έτσι ένα κέρασμα για την υγειά σας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Άνιθμος προσθέτοντας «και να σας πω και κάτι ακόμα; Αυτό το story θα είναι το καλύτερο στο Instagram. Ένας καφές κερασμένος για σας, για τη χαρά σας, για τη γιορτή σας και για τη μαθητική σας περίοδο & πρόοδο».

Ο κ.κ. Άνθιμος με την έξυπνη αυτή πρωτοβουλία που αναμένεται να έχει απήχηση, αντιδρά και «αντιστέκεται» στο νέο νόμο βάσει του οποίου, η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι πλέον απλά αργία για τα σχολεία και τους μαθητές χωρίς την υποχρέωση εορταστικών εκδηλώσεων και κυρίως εκκλησιασμού. Εκπαιδευτικοί και μαθητές «κερδίζουν» άλλη μία ημέρα αργίας καθώς με διάταξη του Υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

*Να θυμηθούμε πως παλιότερα είθισται οι μαθητές να εκκλησιάζονται τη μέρα αυτή οργανωμένα με κάποιον εκπαιδευτικό να βγάζει λόγο. Στην Πάτρα επίκεντρο αποτελούσε ο ναός Παντανάσσης που διαθέτει μεγάλη φορητή εικόνα των Τριών Ιεραρχών.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία