Πρόσωπα της Χρονιάς 2018: Οι νικητές στην κατηγορία “Κοινωνία”

Στην κατηγορία «Κοινωνία» μέσα από δέκα υποψήφια πρόσωπα βραβεύτηκαν τρία πρόσωπα. Το πρώτο βραβείο ως πρόσωπο της Χρονιάς μέσα από την ψηφοφορία έλαβε η Παναγιώτα Τακτικού. Η 25χρονη πτυχιούχος Φιλολογίας επέλεξε να μείνει στον τόπο της και να διοικήσει την οικογενειακή επιχείρηση εκτροφείας πέστροφας στον ποταμό Ερύμανθο και να μην ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για μεταπτυχιακές σπουδές στο Χάρβαντ. Την βράβευση έκανε ο αντιπρόεδρος του Σκεανά κ. Α. Γιατράς.
Επιπλέον, ως πρόσωπο της χρονιάς βραβεύθηκε και ο Γεράσιμος Φεσσιάν. Ο εμπνευστής του SeaTrac που επιτρέπει σε Ατομα με Ειδικές Ανάγκες να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Ο κ. Φεσσιάν μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή του στο Ionian Channel «Ας σκεφτούμε διαφορετικά», μεταλαμπαδεύει την ιδέα του εθελοντισμού και προσπαθεί να αφυπνίσει την κοινωνία. Την βράβευση πραγματοποίησε ο κ. Θόδωρος Καρούτζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αφιντέα Ελλάς.
Τέλος, κλήθηκε στη σκηνή να παραλάβει βραβείο και ο Περικλής Νταβλούρος, τακτικός καθηγητής Καρδιολογίας, ο οποίος το 2018 έσωσε τη ζωή ενός συμπολίτη μας όταν ένας άνδρας υπέστη έμφραγμα πάνω στις γραμμές του τρένου στον Καστελόκαμπο. Σαν από μηχανής Θεός βρέθηκε τυχαία στο σημείο και με την έγκαιρη επέμβαση του σώθηκε η ζωή του ανθρώπου. Την βράβευση έκανε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Μαρίνα Ριζογιάννη.
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Πρόσωπα της χρονιάς στην κατηγορία «Κοινωνία» αναδείχθηκαν, μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Παραρτήματος Πάτρας. Την τελευταία δεκαετία οι εθελοντές -μεταξύ άλλων- πηγαίνουν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και βοηθούν στην κάλυψη των αναγκών των νοσηλευόμενων παιδιών και των γονιών τους. Ο διευθυντής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Απόστολος Βεΐζης έδωσε το βραβείο στους εθελοντές.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    5 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα