Τι είπε ο Δήμαρχος Κέρκυρας στους φορείς για τα απορρίμματα.

Δήμος Κέρκυρας Τι είπε ο Δήμαρχος Κέρκυρας στους φορείς για τα απορρίμματα.

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου.

Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, η Περιφερειακή Αρχή, οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των τουριστικών φορέων.

Ο Δήμαρχος έκανε εκτενή ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου και του ΣΥΔΙΣΑ στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και το χρονοδιάγραμμα των προγραμματισμένων ενεργειών, και συγκεκριμένα τόσο στην αναγκαιότητα και τους χρόνους λειτουργίας της ενδιάμεσης διαχείρισης όσο και στην ολοκληρωμένη διαχείριση με την κατασκευή του εργοστασίου, καθώς και στις επαφές του με την Κυβέρνηση και αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Αναφέρθηκε στους λόγους που δεν προχώρησε το ΣΔΙΤ, περιέγραψε τη σημερινή εικόνα και τα δρομολογημένα έργα στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ενώ παρείχε εξηγήσεις για τις διαδικασίες που οδήγησαν στη μέχρι σήμερα λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Ενημέρωσε δε τους παριστάμενους ότι χθες (Τρίτη) υπεγράφη προσύμφωνο για την αγορά οικοπέδου 52 στρεμμάτων στο Τεμπλόνι όπου θα μεταφερθεί η ενδιάμεση διαχείριση στα πλαίσια κατασκευής του εργοστασίου της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το άμεσο μέλλον και το ενδεχόμενο να ξαναδούμε σωρούς σκουπιδιών στους δρόμους της Κέρκυρας και δήλωσαν πρόθυμοι να συντονίσουν τις ενέργειες τους με το Δήμο για την άσκηση πίεσης σε κάθε αρμόδιο με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για την αδειοδότηση των οικοπέδου των αδελφάτων και του οικοπέδου των 52 στρεμμάτων στο Τεμπλόνι, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων εάν κριθεί απαραίτητο. Τέλος, με ιδιαίτερη έμφαση τόνισαν την ανάγκη διαλογής στην πηγή, και μάλιστα με περαιτέρω δραστηριοποίηση και των επαγγελματιών, και ζήτησαν περαιτέρω βοήθεια του Δήμου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Παντελιός, Σπύρος Καλούδης και ο Βασίλης Καββαδίας, ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρος Ασπιώτης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Μερόπη Υδραίου και Μπάμπης Χαραλάμπους, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ραιδεστινός και Νίκος Γκούσης, οι αντιπεριφερειάρχες Σάκης Τσούκας και Νικολέτα Πανδή, οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων Σπύρος Σπύρου, Θεόδωρος Γουλής, Δημήτρης Μπιάνκης, Χρήστος Άνθης και Γιώργος Καλούδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών και τουριστικών φορέων


Πηγή