Ο Γ. Δροσόπουλος χάλκινος στην Κωνσταντινούπολη.

Αθλητισμός Ο Γ. Δροσόπουλος χάλκινος στην Κωνσταντινούπολη.

Το χάλκινο μετάλλιο σε Διεθνές Τουρνουά Καράτε, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, κατέκτησε ο Κερκυραίος καρατέκα Γιώργος Δροσόπουλος.

Ο αθλητής του ΑΣ Καράτε Κέρκυρας Αγ. Ματθαίου συμμετείχε με την Εθνική αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε στο «32ο International Bosporus Cup Istanbul», που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου 2019 στο Ahmet Comert Sporthall της Κωνσταντινούπολης.

Ο Γιώργος Δροσόπουλος αγωνίστηκε στο kumite στην κατηγορία +84 κιλών Νέων Ανδρών και κατέκτησε την τρίτη θέση. Στους ίδιους αγώνες πήρε μέρος ακόμα ένας κερκυραίος καρατέκα του ΑΣΚ Αγ. Ματθαίου Διονύσης Γκίνης, στην κατηγορία -52 κιλών Εφήβων. Παρά την αξιόλογη εμφάνιση, που πραγματοποίησε, αποκλείστηκε στον προκριματικό γύρο. Τους δύο αθλητές συνεχάρη ο προπονητής τους Κώστας Αγάθος. Να σημειωθεί ότι στο «32ο International Bosporus Cup Istanbul» συμμετείχαν συνολικά 1300 αθλητές –τριες.

Η Ελληνική αποστολή κατέκτησε συνολικά 52 μετάλλια, 14 χρυσά,12 ασημένια και 26 χάλκινα καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση ανάμεσα σε 25 χώρες.


Πηγή