Πάτρα: Χωρίς αγώνες πόλο στο μόλο της Αγίου Νικολάου οι Παράκτιοι;

Ικανοποιημένα έφυγαν από την Πάτρα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και όλα τα υπόλοιπα κλιμάκια της ΔΕΜΑ που βρέθηκαν για τρεις ημέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να δουν από κοντά την πορεία της προετοιμασίας της πόλης για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που θα γίνουν στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου.

Το κλιμάκια της ΔΕΜΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν και πάλι συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Οργανωτικής Επιτροπής και σε όλους αυτούς που τρέχουν για τη διοργάνωση, ωστόσο έκαναν ορισμένες παρατηρήσεις και επισήμαναν κάποια ζητήματα σε ότι αφορά τα σημεία της διεξαγωγής των αγώνων που θα φιλοξενηθούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Παρατηρήσεις που καλείται να λάβει υπόψη της η Οργανωτική Επιτροπή, καθώς ορισμένες από αυτές αλλάζουν σημαντικά δεδομένα στο αρχικό πλάνο και στο φάκελο που είχε κατατεθεί από την Πάτρα, όταν η πόλη διεκδικούσε τη διοργάνωση. Η βασική αλλαγή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει να κάνει με τους αγώνες του Sea Water Polo στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και με βάση τις παρατηρήσεις που έγιναν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ οι αγώνες αυτοί είναι δύσκολο έως απίθανο να γίνουν στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας.

Ο λόγος; Το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και οι έλεγχοι στο παλαιό λιμάνι, έτσι ώστε να φιλοξενηθούν οι αγώνες εκεί.

Από πολλές απόψεις η πραγματοποίηση αγώνων στα νερά του μόλου της Αγίου Νικολάου, πίσω από τον κυματοθραύστη, θα ήταν κάτι ριψοκίνδυνο, με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα και τα μέλη της τεχνικής επιτροπής της ΔΕΜΑ, δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο.

Το concept της πρότασης στο φάκελο διεκδίκησης

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Sea Water Polo ήταν το βασικό αγώνισμα της Πάτρας όταν διεκδικούσε τη διοργάνωση και η καινοτόμα πρόταση που είχε κάνει ως διεκδικήτρια πόλη, προτείνοντας ένα νέο σπορ για αυτή τη μεγάλη αθλητική εκδήλωση.

Το concept της πρότασης βασιζόταν στο σημείο που θα γίνονταν οι αγώνες Sea Water Polo, εκεί που μεγαλούργησε κάποτε ο ΝΟΠ, κάτι που ασφαλώς θα ξυπνούσε αναμνήσεις στους παλιότερους και ταυτόχρονα θα έδινε μία άλλη δυναμική στη διοργάνωση από πλευράς θεατών και κόσμου.

Πλέον αυτά δεν ισχύουν και σύμφωνα με αρκετούς που έχουν παρακολουθήσει το θέμα της προετοιμασίας των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων από κοντά, ήταν αναμενόμενο.

Που θα γίνουν αυτοί οι αγώνες, εφόσον δεν θα πραγματοποιηθούν στο μόλο; Αυτό, όπως και άλλα ζητήματα, θα αποφασιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, με βάση πάντα τα όσα ειπώθηκαν το τριήμερο της παρουσίας της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΕΜΑ, στην Πάτρα.

Παρουσίαση του πλάνου της διοργάνωσης

Πάντως όλα τα ζητήματα θα αναλυθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη στη 13:00 ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Φώτης Σαραντόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Ηλίας Δαλαϊνάς, στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Εκεί θα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία της έως τώρα προετοιμασίας και το πλάνο της τελικής ευθείας.

Γιατί πλέον μετά την επίσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΕΜΑ στην Πάτρα είμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της μεγάλης αυτής γιορτής για την πόλη, που όλοι ασφαλώς χρειάζεται να αγκαλιάσουμε για να μπορέσουμε να τη διοργανώσουμε με επιτυχία, έτσι ώστε η αχαϊκή πρωτεύουσα να κερδίσει το ανάλογο κύρος μέσα από αυτήν.


Πηγή