Νίκη Κεραμέως: Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει “στοπ” στην ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα (video)

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Πάτρα λίγες ώρες πριν από την κάλπη και τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οι δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκης Κεραμέως για την επικείμενη ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η υποψήφια βουλευτής, τομεάρχης στην Παιδεία και πιθανότατα η επόμενη υπουργός σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της στο One Channel ότι το κόμμα της δεν θα προχωρήσει στην ίδρυση μιας νέας Νομικής Σχολής, είτε στην Πάτρα, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.

Η αιτία έχει να κάνει, όπως είπε, με τους χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους δικηγόρους που υπάρχουν ήδη σε όλη την επικράτεια. Οι δηλώσεις της μία μέρα πριν από τις εθνικές εκλογές προκάλεσαν αναστάτωση στους κύκλους της ΝΟΔΕ και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανυποψίαστο χρόνο είχε φανεί επιφυλακτικός ως προς την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα, κάτι που όμως τότε η ΝΟΔΕ κατάφερε να καλύψει και να σκεπάσει το όλο ζήτημα. Πλέον οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο την Νομική Σχολή, μία μέρα πριν από τις εθνικές εκλογές.

Θυμίζουμε ότι η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών είχε αλλάξει την αρχικά αρνητική της στάσης ως το σχέδιο συγχώνευσης με το ΑΤΕΙ Δυτικης Ελλάδος και όλα όσα ορίζει ο νόμος Γαβρόγλου.

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως.

Ν. Κεραμέως στο One Channel: Η Νομική στην Πάτρα με την ΝΔ δεν θα ιδρυθεί


Πηγή