Αχαΐα: «Τυφώνας» κτηματικής σαρώνει τις επιχειρήσεις – Μεγάλο πρόβλημα στα Βραχνέϊκα

Μετά τον κλοιό φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων, οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής στις παραλιακές περιοχές της Αχαΐας, βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με τον κίνδυνο προστίμων και ποινικών διώξεων, από την Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο.

Η αλλαγή και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις άδειες χρήσης αιγιαλού, δοκίμασε φέτος τις επιχειρήσεις αλλά και τον τοπικό μηχανισμό της Κτηματικής Υπηρεσίας, που καθυστέρησε αυτό το καλοκαίρι πολύ, να προβεί στις σχετικές αυτοψίες, με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες να φτάσουν στα όριά τους.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στην παραλιακή ζώνη Ροϊτίκων, Βραχναιίκων, Μονοδενδρίου, όπου σε έλεγχο 65 επιχειρήσεων, μόλις τέσσερις κατάφεραν να αδειοδοτηθούν για χρήση αιγιαλού και αυτές, μόνο για μετακινούμενες κατασκευές, δηλαδή ξαπλώστρες και ομπρέλες θαλάσσης. Η περιοχή έχει προβλη΄ματα λόγω αυθαίρετων κατασκευών του παρελθοντος. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο απαγορεύει ρητά κάθε σταθερή κατασκευή μέσα στην ζώνη του αιγιαλού.

Από τον Καστελόκαμπο μέχρι τον Ψαθόπυργο 9 στις 10 επιχειρήσεις κατάφεραν και πήραν άδεια. Οσο για το Αίγιο; Στην παραλιακή ζώνη της Αιγιάλειας τα προβλήματα είναι ακόμη πιο σοβαρά.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Πηγή