Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων – Οι πρώτες δηλώσεις. (Βίντεο)

Δήμος Κέρκυρας Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων – Οι πρώτες δηλώσεις. (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με την εκλογή του νέου Προεδρείου.

Πρόεδρος αναδείχτηκε ο Δημήτρης Μεταλληνός, Αντιπρόεδρος ο Νίκος Βραδής και Γραμματέας η κ. Καρδακάρη.

Τα αποτελέσματα:
Έγκυρα 42
Πρόεδρος: Δημήτρης Μεταλληνός (παράταξη Υδραίου): 36
Αντιπρόεδρος Νίκος Βραδής: (παράταξη Τρεπεκλή): 36
Γραμματέας: Αγγελική Χριστίνα Καρδακάρη (παράταξη Καλούδη): 34
Λευκά 5

Ο κ. Δημήτρης Μεταλληνός υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Σκοπός είναι να καλλιεργήσουμε τη δημοκρατία, καθώς δεν είναι κάτι το αυτονόητο. Η ελληνική δημοκρατία ουσιαστικά γεννήθηκε μέσα σε αυτό το εμβληματικό κτίριο. Διαδικαστικά, θα ήθελα να σας παρακαλέσω μέσα στην εβδομάδα οι Επικεφαλής να ορίσουν κάποιο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου για να συμμετέχει στην διαπαραταξιακή, διότι θα σας μοιραστεί ο κανονισμός που ισχύει σήμερα, ο οποίος λειτούργησε για τέσσερις παρατάξεις, όμως τώρα είμαστε 10 και θα πρέπει να συζητήσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδος, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον νέο κανονισμό λειτουργίας του Σώματος».

Ο κ. Νικόλαος Βραδής τόνισε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Επικεφαλής της παράταξης μου Γιάννη Τρεπεκλή και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων για τη στήριξη στο πρόσωπό μου. Ως Αντιπρόεδρος θα φροντίσω ώστε να υπάρχει ταχύτητα, πλήρης αποτύπωση της σωστής διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη αποφάσεων. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω, έχω μια σχετική αμηχανία, αλλά πιστεύω τις επόμενες φορές θα είναι καλύτερα».

Τέλος η Άντζελα Καρδακάρη πρόσθεσε: «Θέλω να σας συγχαρώ για την εκλογή σας, εύχομαι δύναμη και καλή επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με εξέλεξαν, θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά μου. Να δικαιώσω όλους τους πολίτες αλλά και τον επικεφαλής της παράταξής μου Γιώργο Καλούδη. Ευχαριστώ και για την πρόταση στην αντιπροεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου».

Δείτε τις δηλώσεις εδώ.


Πηγή