Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου: Σήμερα η άφιξη των ξένων μαθητών και εκπαιδευτικών

Στα πλαίσια του προγράμματος “ERASMUS+ SCHOOL IS THE FLAME (Το Σχολείο είναι η Φλόγα)

Το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου, που συντονίζει και υλοποιεί αυτή την περίοδο δύο προγράμματα Erasmus +, που αναβαθμίζουν όχι μόνο το ίδιο το σχολείο, αλλά και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Ηλείας, είναι έτοιμο να υποδεχτεί σήμερα το πρωί τους περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus.

Οι ξένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα φιλοξενηθούν στα σπίτια των μαθητών του δημοτικού Σκουροχωρίου, και όλοι μαζί θα βιώσουν την μαγική κατάσταση που δημιουργούν αυτά τα προγράμματα και κάνουν τους λαούς της Ευρώπης να έρχονται πιο κοντά. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων ERASMUS+ είναι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα χρήματα καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι αυτή η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος “ERASMUS+ SCHOOL IS THE FLAME (Το Σχολείο είναι η Φλόγα) ” όπου το σχολείο του Σκουροχωρίου, αλλά και άλλα σχολεία της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, δημιούργησε ένα βιντεάκι 45’’με την συμμετοχή των παιδιών του σχολείου, το οποίο και θα σταλεί στην Περιφερειακή διεύθυνση Δυτ. Ελλάδας και ακολούθως σε όλο τον κόσμο.


Πηγή