Ι. Μητρόπολη Ηλείας: Πλήθος πιστών στον αγιασμό των Κατηχητικών Σχολείων

Που έγινε χθες με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού έγινε χθες το πρωί η τελετή αγιασμού έναρξης της νέας κατηχητικής περιόδου 2019 – 2020 για τα Κατηχητικά Σχολεία του Πύργου και των Περιχώρων.

Η τελετή αγιασμού έγινε στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας στον Πύργο, δίπλα από τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, που τον παρακολούθησαν πολλοί πιστοί, κάθε ηλικίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, καλωσόρισε και ευλόγησε τους κατηχητές (κληρικούς και λαϊκούς), μαθητές, μαθήτριες και γονείς.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός στάθηκε στην μεγάλη σημασία του κατηχητικού σχολείου, τονίζοντας μεταξύ άλλων :

«Τα μέλη της εκκλησίας του Χριστού αισθάνονται κατά την παρουσία τους στα κατηχητικά σχολεία την Παρουσία του. Γιατί όλοι μας είμαστε μέλη του ενός σώματος. Του Χριστού».

Στην συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο που είχε δηλώσει ότι αν κοπεί σε κάποιον το δάχτυλο θα πονέσει μόνο το δάχτυλο; Με τους μικρούς κατηχητές να φωνάζουν ότι θα πονάει όλο το σώμα και όχι μόνο το δάχτυλο.

Με αυτή την παραβολή ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός θέλησε να τονίσει ότι η πίστη μας αναφέρει ότι αν πονάει ένας συνάνθρωπός μας πονάμε όλοι. Και όλοι πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας όταν αυτοί μας έχουν ανάγκη.

Επιπλέον ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός τόνισε ότι τα Κατηχητικά Σχολεία προσφέρουν τεράστιο και θεάρεστο έργο, βοηθώντας χρόνο με το χρόνο το Ορθόδοξο Χριστιανικό δένδρο να μεγαλώνει και να βγαίνουν στην κοινωνία άνθρωποι συγκροτημένοι, σωστοί, έτοιμοι να παράξουν ωφέλιμο έργο τόσο για τους ιδίους, όσο και για τους συνανθρώπους τους.

*** Παρόντες στην τελετή αγιασμού έναρξης της νέας κατηχητικής περιόδου ήταν και οι ιερείς κ.κ. Γρηγόρης Πάπαρης, Νικόλαος Κατσιδήμας, Θεόδωρος Χαμάλης, Κωνσταντίνος Παπαδημητριου, Χαράλαμπος Αθανασόπουλος, Ηλίας Παπαγγελής, Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Ιωάννης Διαμαντόπουλος και Χαράλαμπος Γαλανόπουλος.


Πηγή