«Χωματερή» το λιμάνι της Ζακύνθου – Δύτες της ομάδας AEGEAN REBREATH βούτηξαν και… δείτε τι έκρυβε ο βυθός του […]

  • Τα «Καθαρά Νερά» και η «Περιβαλλοντική Συνείδηση Ζακύνθου» , προχώρησαν σε μία σημαντική εθελοντική δράση…
    H AEGEAN REBREATH με προσωπικό 16 δύτες, 5 ακόμα άτομα υποστήριξης , άλλα και δύτες από το νησί μας, βρίσκονται σήμερα Σαββάτο και αύριο Κυριακή 23-24/11/2019, στη Ζάκυνθο για να καθαρίσουν το λιμάνι μας .

Η δράση τους κατά το διήμερο παραμονής τους στο νησί, έχει 3 στάδια:

Υποβρύχιος καθαρισμός
Ερευνητικές δραστηριότητες
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

«Πρώτη μας γνωριμία με τη Ζάκυνθο! Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με νεά στάση στη Ζάκυνθο. Θα βρεθούμε εκεί για να αναπτύξουμε δραστηριότητες σε συνεργασία με ένα μεγάλο αριθμό τοπικών φορέων και να διαμορφώσουμε συνέργειες», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα τους (https://www.aegeanrebreath.org/events/%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b7-%ce%b6%ce%b1%ce%ba%cf%8d%ce%bd%ce%b8%ce%bf%cf%85-23-24-11-19-2/) ενώ μαζί τους βρίσκεται και τηλεοπτικό δίκτυο από τη Γαλλία

Τα πρώτα αποτελέσματα της κατάδυσης έφεραν στην επιφάνεια, μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Μεταξύ άλλων ανελκύθηκαν ελαστικά αυτοκινήτων, πάσης φύσεως πλαστικά, σίδερα, σχοινιά, μεγάλη ποσότητα πλαστικών μπουκαλιών και κουτάκια αλουμινίου, και ότι άλλο ο ανθρώπινος νους, μπορεί να βάλει. Οι εικόνες που ακολουθούν, αποκαλύπτουν τη μεγάλη επιχείρηση των δυτών, το προσωπικό τους ενδιαφέρον αλλά και τα αποτελέσματα, απομάκρυνσης στερεών απορριμμάτων από το βυθό της Ζακύνθου.
























photo-video:ZantePress24


Πηγή