Αποφασιστικά για την παραπέρα εξέλιξη και την προοπτική του τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας


Ο Γ. Λυμπέρης και ο Ν. Φαρμάκης συναντήθηκαν με την Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη λειτουργία του τμήματος

Με την Πρύτανη κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και τον Αντιπρύτανη κ. Νικόλαο Καραμάνο του Πανεπιστημίου της Πάτρας συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη συζητήθηκε η κατάσταση και οι δυνατότητες εξέλιξης του τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας. Με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος παρουσίασε το ιστορικό του τμήματος, την προσφορά και τις επενδύσεις που έχει κάνει ο Δήμος Ήλιδας με τη μεταβίβαση του συνόλου των υποδομών του τμήματος. Συζητήθηκε επίσης η κάλυψη των υποδομών φοιτητικής Εστίας και συμπληρωματικών αιθουσών και Εργαστηρίων για τις οποίες είχε εξασφαλισθεί το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ που διαγράφηκε τον Απρίλιο του 2019.

Η Πρύτανης δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Επιτροπής Αξιολόγησης που έχει ήδη συστήσει θα είναι αυτό που θα καθορίσει το μέλλον της επιστημονικής εξέλιξης και διασύνδεσης των Πανεπιστημίων της χώρας.

Ο Δήμαρχος έδωσε την υπόσχεση ότι τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι συνθήκες λειτουργίας του τμήματος θα είναι καλύτερες, καθώς οι υποδομές αυτές θα βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος. Με την αποφασιστική συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ο Δήμαρχος Ήλιδας διαβεβαίωσε πως θα συμβάλει με κάθε μέσο και με όποιον τρόπο χρειαστεί στην υποστήριξη του τμήματος Γεωπονίας, του οποίου η λειτουργία είναι καθοριστική για ολόκληρο το Νομό Ηλείας, που αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες την πιο δυναμική Αγροτική Οικονομία.

Έχει άλλωστε αποδειχθεί πως το τμήμα, τόσο κατά τη λειτουργία του ως Τ.Ε.Ι., όσο και ως Πανεπιστημιακό την τρέχουσα χρονιά είναι εξόχως ανταγωνιστικό, όπως φαίνεται από τις προτιμήσεις των υποψηφίων που υπερκαλύπτουν τις διαθέσιμες θέσεις επιτυχόντων με αξιοπρεπείς επιδόσεις.
Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε επίσκεψη της Πρυτάνεως και του Αντιπρύτανη στις εγκαταστάσεις του τμήματος.


Πηγή