“Η παρέλαση μετακομίζει για κάπου ψηλά” – Λύγισαν οι καρναβαλιστές της Πάτρας από τις δύο απ […]

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Μαυροειδή στους καρναβαλικούς κύκλους της Πάτρας.

Οι καρναβαλιστές που έμαθαν πριν από μερικές ώρες το θάνατο της Λουκίας Σιμονοβίκη, όταν ειδοποιήθηκαν για το νέο τραγικό μαντάτο, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει.

Χάθηκαν δύο άνθρωποι που είχαν προσφέρει πολλά στο καρναβάλι και είχαν κατορθώσει με τις ιδέες τους, την εργατικότητα και την προσωπικότητά τους να του δώσουν χαρακτήρα και ύφος σε αυτό που ονομάζουμε καρναβαλική οικογένεια. Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής ήταν από αυτούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να αποκτήσουν τα πληρώματα το δικό τους χώρο, στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ.

Ένας αυθεντικός εργάτης του Πατρινού Καρναβαλιού που εργαζόταν αθόρυβα, σιωπηλά και ταπεινά όπως ήταν και ο χαρακτήρας του. Τα μηνύματα αποχαιρετισμού των καρναβαλιστών από την στιγμή που έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός είναι δεκάδες. "Φίλε Κώστα γιατί έτσι βιαστικά ??? Είχαμε τόσα πολλά να κάνουμε για το καρναβάλι μας !!!" έγραψε ο Νίκος Κανελλάκης.

Ο Κώστας Κριτσώνης έγραψε: "Έχω την εντύπωση ότι κάποιος μας κάνει πλάκα αυτές τις μέρες…….. Μάλλον η παρέλαση μετακομίζει για κάπου "ψηλά".

Η Νάντια Κωνσταντινίδη από την πλευρά της είχε την εξής συγκινητική ανάρτηση: "Όταν δεν έβγαινε το άρμα από τη πόρτα του σπιτιού σου, τη γκρέμισες, Όταν δεν έβγαινε το άρμα μου από τους τσίγκους του Λαδοπούλου, τελευταία Κυριακή πρωί, σε πήρα τηλέφωνο, ήρθες και με το άσπρο παντελόνι της επιτροπής, σκαρφάλωσες και έκοψες τα σίδερα,

Όταν κάτι δε γινόταν, το μπορούσες εσύ! Όμως αυτό τώρα δε γίνεται ρεεεεεεεε!!!! Αυτό είναι βαρύ! Και δε γίνεται!!!!! Τι δε γινόταν εκεί πάνω και πας κι εσύ;… Δε γίνεται….".

Η Πηνελόπη Αλιβιζάτου έγραψε: "Για σένα, γι΄αυτό το πάρτι που θα κάναμε στον καινούργιο χώρο, για τα πειράγματα με την ηλικία μας, για τη γειτονιά μας στον ΑΣΟ, για την τρέλα μας, για όλα αυτά στενοχωριέμαι και γιατί μετράω και μου λείπουν, μου λείπουν, μου λείπουν συνέχεια άνθρωποι του Καρναβαλιού και φίλοι και συνδημιουργοί και …δεν θέλω…."

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μαυροειδή θα τελεστεί την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών, ενώ η κηδεία της Λουκίας Σιμονοβίκη θα γίνει την ίδια μέρα στις 2.30 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών.


Πηγή