«Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» με Τσίπρα σήμερα στην Ηλεία


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

*Επίσκεψη σε Λεχαινά – Αρχ. Ολυμπία και Λάτσειο Δημ. Μέγαρο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή παρουσία στην Ηλεία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που θα κορυφωθεί με την ομιλία-συζήτηση με πολίτες στο πάρκο «Ξυστρή» στον Πύργο. Μια ομιλία που έρχεται να προστεθεί στην μόλις προ ολίγων ημερών επιτυχημένη συγκέντρωση –στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση- που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, με ομιλητές τον Νίκο Βούτση και τον Γιάννη Ραγκούση, όπου εκατοντάδες άτομα είχαν κατακλύσει την αίθουσα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι το Δημαρχείο του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης στα Λεχαινά όπου στις 12 θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα.

Στη συνέχεια ο πρώην Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία και στις 13.15 θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο.

Το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18.30 θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο ενώ το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα θα ολοκληρωθεί στις 19.00 με την ομιλία του στην ανοιχτή συγκέντρωση στο Θεματικό Πάρκο «Ξυστρή».

Το «βασικό σενάριο» του ερχομού του πρώην Πρωθυπουργού στην Ηλεία φαίνεται ότι έχει να κάνει με την (πολιτική) κεφαλαιοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής εκδήλωσης που απέδειξε ότι το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση στην Ηλεία έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση…

Δεν θα είναι παράλογο ο κ. Τσίπρας να απαντήσει σχετικά στους επικριτές του εγχειρήματος της διεύρυνσης χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα την Ηλεία αλλά και την «γειτονική» Αχαΐα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά παρά την εκλογική του ήττα στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Άλλωστε στην Ηλεία, ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει, στο πλαίσιο της διεύρυνσης, το ποσοστό του ΚΙΝ.ΑΛ. που είναι επίσης υψηλό…

Θεωρείται σίγουρο πως ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς επίσης και στην απόφαση αναστολής του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που επρόκειτο να λειτουργήσει στον Πύργο, το οποίο είχε ιδρυθεί με τον νόμο 4610/2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα που πρόκειται να «ακουμπήσει» επίσης ο κ. Τσίπρας είναι κι αυτό της δημιουργίας δομών φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Βούτσης στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Πύργο είχε δηλώσει ότι «Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να τηρήσει τους όρους», άποψη την οποία αναμένεται να επιβεβαιώσει και ο κ. Τσίπρας…

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στο επικείμενο Συνέδριο του Μαΐου, μιλώντας παράλληλα για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, και τις μέχρι σήμερα Κυβερνητικές αστοχίες.


Πηγή