Πάτρα: Κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου

Το θέμα των αιγιαλών και το κυνηγητό που έχει ξεκινήσει η Κτηματική Υπηρεσία κατά του Δήμου, "πληρώνουν" οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου, οι οποίοι βλέπουν τον παραλιακό δρόμο της περιοχής τους να έχει υποστεί εκτεταμένη διάβρωση και να μην μπορούν να κάνουν κάτι.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, η θάλασσα έχει "φάει" μεγάλο κομμάτι από το οδόστρωμα και αν δεν υπάρξει παρέμβαση είναι σοβαρό το ενδεχόμενο ο δρόμος να υποχωρήσει. Οι κάτοικοι της περιοχής που αγωνιούν για το θέμα έστειλαν επιστολή στο Δήμο, ζητώντας την παρέμβασή του και να προχωρήσει σε εργασίες.

Αυτός με τη σειρά του, έχοντας ήδη μία δικαστική διαμάχη με την Κτηματική Υπηρεσία για το θέμα του Κόκκινου Μύλου, επισημαίνει με έγγραφό του την κατάσταση και την αναγκαιότητα παρέμβασης για τη διαμόρφωση του δρόμου, στη συγκεκριμένη υπηρεσία, χωρίς όμως μέχρι να στιγμής να έχει λάβει κάποια θετική απάντηση.

Η Κτηματική, στηριζόμενη στο νόμο, ισχυρίζεται ότι ο παραλιακός δρόμος είναι αιγιαλός και ο δήμος κατά συνέπεια δεν έχει καμία δουλειά για να παρέμβει, διαφορετικά υπάρχει η νομική οδός, την οποία άλλωστε γνωρίζει καλά και έχει ακολουθήσει στο παρελθόν όταν τα συνεργεία του είχαν προχωρήσει σε εργασίες σε παράκτιες περιοχές (βλέπε Ρίο, Ροΐτικα κτλ).

Η υπηρεσία του κράτους δεν έχει απαντήσει στη σχετική αλληλογραφία που έχει ανοίξει μαζί της ο Δήμος, με τον τελευταίο να βρίσκεται σε αναμονή και τον Κώστα Πελετίδη να έχει ενδιαφερθεί προσωπικά για αυτό το θέμα, αφού η κατάσταση στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Βασιλείου είναι αρκετά επικίνδυνη.

Από τον δρόμο διέρχονται καθημερινά αυτοκίνητα, πεζοί και ποδηλάτες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει το οτιδήποτε, αν το οδόστρωμα υποχωρήσει.

Οι κάτοικοι στην επιστολή προς τον δήμο τονίζουν ότι ο νόμος, είναι τουλάχιστον αναχρονιστικός, όμως από την πλευρά της η δημοτική αρχή είναι σίγουρο ότι αν προχωρήσει σε εργασίες θα λάβει για ακόμα μία φορά ένα εξώδικο και θα κληθεί να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ωστόσο, αν δεν λάβει άμεσα απάντηση, δεν θα φοβηθεί να πάει για ακόμα μία φορά στα δικαστήρια, προκειμένου να προστατεύσει την ασφάλεια και τη ζωή των δημοτών του. Γιατί αν δεν γίνει κάτι, κινδυνεύουν ζωές από τη διάβρωση που ήδη έχει επεκταθεί αρκετά.

Πάτρα: Κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου


Πηγή