To μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας για το Πάσχα

Το Πάσχα αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή των Ορθόδοξων Χριστιανών, γιορτάζουμε την ανάσταση του Σωτήρα και τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή. Η «Ανάσταση του Χριστού» συμβολίζει τη θέωση, την ανάσταση της δικής μας ταπεινής υπόστασης.

Η φετινή γιορτή της Λαμπρής βρίσκει την πατρίδα μας αλλά και όλον τον πλανήτη σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού. Στα προληπτικά μέτρα που συνεχώς παίρνονται για την αντιμετώπιση αυτού του παγκόσμιου κινδύνου είναι και η ματαίωση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, η Τελετή της Ανάστασης και η γιορτή του Πάσχα.

Είναι για όλους μας πολύ δύσκολο να μην μπορούμε να πάμε στην Εκκλησία, να μην μπορούμε να λάβουμε το Άγιο Φως, να στερούμαστε τις μέρες αυτές τους συγγενείς και τους φίλους μας. Πρέπει όμως όλοι να παραδειγματιστούμε από τη θυσία του Θεανθρώπου, η οποία εξακολουθεί να στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης και της θυσίας για τον συνάνθρωπο. Πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι για να προστατεύσουμε την ζωή και τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Να νικήσουμε τον θάνατο.

Το Άγιο Πάσχα, η κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, ας μας γεμίσει με πίστη, αγάπη και ελπίδα για την ζωή και την ανθρωπότητα.

Εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά, με υγεία, χαρά, οικογενειακή και προσωπική γαλήνη για όλους.

Μένουμε Σπίτι! Βλέπουμε το Μέλλον με Αισιοδοξία και Υπευθυνότητα! Καλή Ανάσταση!


Πηγή