Γώγος: «Είναι αρκετά πιθανό ένα νέο κύμα κορωνοϊού» – Τα σενάρια που υπάρχουν

Το σενάριο του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού είναι αρκετά πιθανό, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.

Το θέμα είναι το πώς θα φτάσει αυτό. Ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για το σενάριο του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι αυτό είναι αρκετά πιθανό με βάση τα στατιστικά στοιχεία, αλλά και τις έρευνες των ειδικών, όμως, ακόμα δεν είναι σίγουρο το πώς και με ποια μορφή θα έρθει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γώγος στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ τα σενάρια που υπάρχουν γύρω από την έλευση του νέου κύματος, είναι διάφορα. «Υπάρχει το σενάριο που λέει ότι θα προκύψουν πολλά μικρά κύματα αρχικά και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο που ίσως να είναι ακόμα πιο έντονο από το πρώτο.

Υπάρχει ένα άλλο σενάριο που λέει ότι θα έρθει απευθείας ένα μεγάλο κύμα κορωνοϊού. Εμείς προετοιμαζόμαστε, έτσι, ώστε να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε, σε όποια μορφή ή μορφές και αν έρθει αυτό».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown σε περίπτωση που έρθει ένα νέο μεγάλο κύμα κορωνοϊού, τόνισε ότι "θα είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε, χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν τα πάντα".

Το σύστημα υγείας επιχειρεί να αντιμετωπίσει το χειρότερο σενάριο. Διαχειριστήκαμε το πρώτο κύμα υπό αυτές τις συνθήκες, η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος θα είναι καλύτερη αφού και τα νοσοκομεία είναι προετοιμασμένα και υπάρχει πλέον η προηγούμενη εμπειρία".


Πηγή