Ενεργά “νεκρός” και ο Ιούλης για τα ξενοδοχεία της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδος

Μάλλον και ο Ιούλιος δύσκολα θα αποδειχθεί ενεργός για τον τουρισμό και ειδικότερα για τη Δυτική Ελλάδα.

Μπορεί πλέον να έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, τόσο τα 12μηνα, όσο και τα εποχικά ξενοδοχεία, όμως οι κρατήσεις δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 25% μέχρι τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των ξενοδόχων Δημήτρη Διαμαντόπουλου.

«Το καλύτερο σενάριο μιλάει για ένα μέσο όρο πληρότητας στα ξενοδοχεία της περιοχής μέχρι τα τέλη του μήνα που φτάνει το πολύ το 30%. Ξεκινήσαμε δηλαδή τον μήνα από το 8% με 10% και θα τον τελειώσουμε στο 25% με 30%.

Είναι ποσοστά που δείχνουν ότι μόνο ενεργός δεν είναι ο τουρισμός για τον Ιούλιο, παρόλο που τα ξενοδοχεία άνοιξαν και παρόλο που οι πτήσεις από το εξωτερικό έχουν ξεκινήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντόπουλο που μιλάει για μία καταστροφική σεζόν, το «γλυκό» για τους ξενοδόχους και τον τουριστικό κλάδο, «έδεσε» με την αύξηση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των επισκεπτών που δέχεται η Ελλάδα.

«Εννοείται ότι αυτό μόνο καλό δεν είναι από κάθε πλευρά. Τόσο γιατί θα έρθουν λιγότεροι επισκέπτες στη χώρα μας, όσο και γιατί δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουμε όπως πρέπει.

Είναι σίγουρα μία πολύ κακή χρονιά για τον ξενοδοχειακό κλάδο και αυτό φαίνεται ότι δεν αλλάζει πλέον. Είναι δεδομένο».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλά από τα ξενοδοχεία της περιοχής δεν έχουν ακόμα καν ανοίξει και όχι από επιλογή των ξενοδόχων, αλλά γιατί απλά, μέχρι ώρας δεν έχουν καν κρατήσεις. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να λειτουργήσουν.


Πηγή